03 / 05 / 2024

TİKA'dan Myanmar'daki Türk Şehitliği'ne yeni yol!

TİKA'dan Myanmar'daki Türk Şehitliği'ne yeni yol!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Myanmar'da bulunan Thayet Türk Şehitliği Anıt Mezarı'na giden yeni bir yol inşa ettiği bildirildi.



TİKA'dan yapılan açıklamada, Thayet Türk Şehitliği'ne ulaşımı sağlayan yolun, askeri bölge içinde kalan kısmının sivillerin ziyaretini engellediği gerekçesi ile iptal edildiği hatırlatıldı.


Bu nedenle, askeri bölgenin dışına yeni bir yol inşasına 2015 yılının kasım ayında başlandığını belirtilen açıklamada, toplamda 3 kilometre olacak yeni güzergahın yaklaşık yüzde 50'sinin tamamlandığı ifade edildi.


Açıklamada, yol üzerine 25 metre uzunluğunda beton bir köprünün de inşa edileceği, şehitlik yolunun tamamının 3 ayda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağı kaydedildi.


Myanmar Thayet Türk Şehitliği'nde, Birinci Dünya Savaşı sırasında Irak, Filistin ve Suriye cephelerinde İngilizlere esir düşen ve Myanmar'ın Thayet şehrine getirildikten sonra hayatını kaybeden Osmanlı Türk askerlerinin kabirleri bulunuyor.


Şehitlik, 2015 yılının mayıs ayında TİKA, Türkiye'nin Myanmar Büyükelçiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının katkılarıyla yeniden inşa edilerek daha korunaklı ve bakımlı hale getirilmişti. 


AA


Geri Dön