19 / 07 / 2024

tika bang uthit camisi yenileme çalışmaları

tika bang uthit camisi yenileme çalışmaları

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta girişinde Sultan II. Abdülhamid Han tarafından gönderilen Osmanlı devlet arması bulunan Bang Uthit Camii TİKA tarafından yenileniyor. Caminin restorasyonun bu yıl sonunda tamamlanması amaçlanıyor.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

TİKA'nın Misurata'da inşa ettiği hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

TİKA'nın Libya'nın Misurata kentinde inşa ettiği ve donanımını tamamladığı hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

Meşa Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meşa Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Şağbangül tarafından kuruldu.

TİKA 6 ayda 800 proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Vekili Kayalar yaptığı açıklamada bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 800 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

İstanbul Yeni Havalimanı'na Big Bang usulü taşınma!

İstanbul Yeni Havalimanının 29 Ekim’de törenle açılışının yapılmasının ardından, 30-31 Ekim'de yapılması öngörülen Big Bang usulü ile taşınmanın, 30-31 Aralık'ta yapılacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma tarihi belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanının 29 Ekim’de törenle açılışının yapılmasının ardından, Big Bang usulü ile taşınma 30-31 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak...

tika bang uthit camisi yenileme çalışmaları Haberi

tika bang uthit camisi yenileme çalışmaları

TİKA, Tayland'da Türkiye için özel anlamı olan Bang Uthit Camii'ni restore ediyor. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 1915 yılında inşa edilen caminin külliyesinde halen dini eğitim verildiği belirtildi. Açıklamada, giriş kapısının üzerinde "Osmanlı Devlet-i Aliyye Arması" bulunan caminin restorasyonun bu yıl sonunda tamamlanarak ibadete açılmasının planlandığı vurgulandı.


Hilafet makamına bağlılıklarını bildirdiler

Sultan II. Abdülhamid döneminde uygulanan 'İslam Birliği' siyaseti çerçevesinde, Osmanlı’dan haberdar olan ve hilafete bağlılıklarını ifade eden Tayland Müslümalarının Sultan II. Abdülhamid’den bir nişane talep ettiği ifade edilen açıklamada, bu talebin ardından Siam Krallığı’na Devlet-i Aliyye arması gönderildiği belirtildi.


Osmanlı Devlet arması muhafaza ediliyor

Bölgedeki Müslümanların cami kapılarının üzerine bu armanın aynısını işleyerek hilafet merkezine bağlılıklarını ifade etmek istediği kaydedilirken, Bang Uthit Camii'ndeki Osmanlı Devlet armasının günümüzde muhafaza edildiği ifade ediliyor. Nişandaki kırmızı...