02 / 05 / 2024

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Doğu Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti olan Kampala'da ek derslik inşa etti.

Başkanlık tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kampala'daki 1200 öğrenci kapasiteli Nateete Müslüman Lisesine beş derslik ve iki ofis şeklinde ek blok yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, öğrencilerin kalabalık sınıflarda zor şartlarda eğitim almak zorunda kaldığı okula yeni derslik kazandırmış olan blokun açılış törenine, Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Fikret Kerem Alp, TİKA Uganda Koordinatörü Yahya Acu, Uganda Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim Genel Müdürü Mulindwa Ismael ile okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Törende açıklama yapan Büyükelçi Alp, eğitim sektöründe Türkiye'nin Uganda'ya destek vermeyi sürdüreceğini dile getirerek Ugandalı öğrencilere Türkiye'nin eğitim burslarına başvuru yapmaları çağrısı yaptı.

TİKA Koordinatörü Acu da öğrencilere hayallerini hayata geçirebilmek için çok çalışmalarını tavsiye etti.

Okulun Müdürü Bagaala Ahmed Luyirika, inşa edilen yeni blokun öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması amacıyla çok önemli olduğunu dile getirerek Türkiye'ye ve TİKA'ya verilen destek için teşekkür etti.


Geri Dön