22 / 05 / 2024

Ugandalı öğrenciler yeni derslik

Ugandalı öğrenciler yeni derslik

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.

Öğrenciler Eskişehir'de emlak piyasasını hareketlendirdi!

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

FETÖ öğrenciler üzerinden kiralık ev arayışı içine girdi!

Darbe girişimi sonrası bütün evleri deşifre olan FETÖ, yeni adresler bulmakta zorlanıyor. Saklanacak yer bulamayan FETÖ'nün şimdi de öğrenciler üzerinden kiralık ev arayışı içine girdiği ortaya çıktı. 

İzmit Yeni Hamam restorasyonunda öğrenciler için yol yapıldı!

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 396 ada 3 parselde bulunan Yeni Hamam’da süren restorasyon çalışmaları nedeniyle, öğrenciler için yol yapıldı.

Lokman Çağırıcı: Bağcılar’a 15 okul daha kazandıracağız!

Bağcılarlı öğrenciler yeni eğitim yılına şölenle ‘merhaba’ dedi. Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba’ dedi.

Samsun'da 48 yıllık okul taşındı!

Samsun' da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi' nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için okulları taşman öğrenciler yeni binada ders başı yaptı...

48 yıllık okul taşındı yerine cami yapılacak!

Samsun' da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi' nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için okulları taşman öğrenciler yeni binada ders başı yaptı...

AZEDER açılış töreni İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti!

Yaklaşık 7 bin Azerbaycanlının eğitim aldığı Türkiye'de, öğrenciler yeni kurdukları Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AZEDER) çatısı altında buluşacak. AZEDER açılış töreni önceki gün İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti..

Okulların güçlendirme çalışmaları 6 ay içinde bitecek

İstanbul'da deprem güçlendirme çalışması başlatılan 85 okuldaki öğrenciler yeni öğretim yılında eğitimlerini başka okullarda sürdürecek

Ugandalı öğrenciler yeni derslik Haberi

Ugandalı öğrenciler yeni derslik

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Doğu Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti olan Kampala'da ek derslik inşa etti.

Başkanlık tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kampala'daki 1200 öğrenci kapasiteli Nateete Müslüman Lisesine beş derslik ve iki ofis şeklinde ek blok yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, öğrencilerin kalabalık sınıflarda zor şartlarda eğitim almak zorunda kaldığı okula yeni derslik kazandırmış olan blokun açılış törenine, Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Fikret Kerem Alp, TİKA Uganda Koordinatörü Yahya Acu, Uganda Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim Genel Müdürü Mulindwa Ismael ile okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Törende açıklama yapan Büyükelçi Alp, eğitim sektöründe Türkiye'nin Uganda'ya destek vermeyi sürdüreceğini dile getirerek Ugandalı öğrencilere Türkiye'nin eğitim burslarına başvuru yapmaları çağrısı yaptı.

TİKA Koordinatörü Acu da öğrencilere hayallerini hayata geçirebilmek için çok...