28 / 04 / 2024

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.



Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

Sakarya Yeni Haber’de yer alan habere göre ; Akyazı’da yer alan Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı .  Yıllardır bu okulda eğitim görülemez raporu olmasına rağmen eğitim ve öğretim devam eden okul için yıkım kararı alınması hem mahalledeki vatandaşları, hem velileri ve hem de öğrencileri mutlu etti.

Yıkım kararı alınan okulda eğitimlerini sürdürmekte olan öğrenciler ise 2’inci dönemin başından itibaren okulları yapılıncaya kadar yakın komşu Mahalle olan Karaçallık okulunda  eğitimlerine devam edecekleri belirtildi. Alaağaç Mahalle Muhtarı Zafer Karacan bu gelişmeyi sosyal medya hesabından mahalleliye duyurdu. Zafer Karacan duyurusunda şu açıklamaları yaptı; “ Uzun uğraşlar sonunda okulumuzun yıkılması kararı çıktı. Çocuklarımız ikinci yarıyılın başından itibaren okul binamız yapılana kadar Karaçallık Okuluna taşımalı sistemle götürülüp getirilecek ve eğitimleri bu şekilde aksatılmadan sürdürülecektir.   Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.”


Geri Dön