06 / 05 / 2024

tika bişkek hastane

tika bişkek hastane

Batıraliyev, TİKA tarafından başkent Bişkek’te önümüzdeki aylarda temeli atılması beklenen 60 yataklı devlet hastanesi projesi ile ilgili olarak, prosedürler tamamlandıktan sonra inşaata başlanacağını ifade etti.

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

TİKA'nın Misurata'da inşa ettiği hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

TİKA'nın Libya'nın Misurata kentinde inşa ettiği ve donanımını tamamladığı hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Sheraton Bişkek açıldı!

Mistaçoğlu Şirketler Grubu'nun Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te hayata geçirdiği Sheraton Bişkek, 24 Eylül 2019, Salı günü açıldı.

Sheraton Bishkek kapılarını açtı!

Mıstaçoğlu Şirketler Grubu’nun Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te hayata geçirdiği Sheraton Bishkek, dün hizmete açıldı.

Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti?

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan'da davet edildiği bir iftara Gülen yapılanmasına mensup olduğu söylenen bir kişinin de gelmesi üzerine, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtun" sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

THY Kırgızistan'da merkez ofisi açtı!

Türk Hava Yolları, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yeni merkez ofisi açtı. İki katlı yeni merkez ofisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kırgızistan'dan TAV'a yatırım daveti!

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV'ı, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti. 

Türkiye, Bişkek'e hastane inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 52 yataklı modern bir hastane inşa ediyo

Manisa'daki hastane ihaleleri TBMM gündeminde!

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da bazı hastane ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..

TİKA Kırgızistan Bişkek'te 60 yataklı hastane inşa edecek!

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana hiç hastane yapılmayan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) 60 yataklı modern bir hastane inşa edecek. Hastane 70 milyon dolara mal olacak.

TİKA, Bişkek'te 60 yataklı devlet hastanesi yapacak!

Batıraliyev, TİKA tarafından başkent Bişkek’te önümüzdeki aylarda temeli atılması beklenen 60 yataklı devlet hastanesi projesi ile ilgili olarak, prosedürler tamamlandıktan sonra inşaata başlanacağını ifade etti.

Orta Asya'nın en büyük camisi Bişkek'te inşa ediliyor!

Türkiye Diyanet Vakfı'nca Bişkek'te yaptırılan ve aynı anda 6 bin kişinin ibadet etmesine imkan veren cami, Orta Asya’nın en büyük camisi olacak.

tika bişkek hastane Haberi

tika bişkek hastane

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'na tam donanımlı beş ambulans hibe etti.


Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende, Büyükelçi Metin Kılıç, TİKA Orta Asya ve Kafkasya Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, ambulansların anahtarlarını Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev’e teslim etti.


Büyükelçi Kılıç törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki sağlık alanında işbirliği faaliyetlerine değinerek, "Türkiye tarafından Kırgızistan'daki sağlık çalışanlarına eğitim verildi. Ambulanslar hibe edildi. Ülkede tedavisi mümkün olmayan 90 Kırgızistan vatandaşı, Türkiye'de ücretsiz tedavi edildi" dedi.


Sağlık Bakanı Batıraliyev, "TİKA'nın logosunu tüm dünyada görmek mümkün. TİKA, yeni teknoloji, eğitim ve sağlık sektörlerine destek demektir" şeklinde konuştu.


Türkiye ile Kırgızistan arasındaki kültürel bağların her zaman gelişerek devam etmesini istediğini belirten Bakan Batıraliyev, "Dini ve dili bir olan iki halkın tarihsel...