24 / 07 / 2024

tika kabil projesi

tika kabil projesi

TİKA Başkanı Çam, Kabil’de tamamlanan üç büyük projenin açılışını yaptı. Çam, TİKA'nın projeleri hakkında Afganistan devlet başkanı yardımcıları ile görüştü.

Kabil'de sığınmacılara yerleşim yeri projesi geliyor!

Kabil'de sığınmacılar için yerleşim yeri projesi nedeniyle Başbakanlık Sarayı'nda imza töreni düzenlendi.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

TİKA'nın Kabil’de tadilatını yaptığı hastane açıldı!

Hastanenin yeniden açılışı için düzenlenen törene, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Sağlık Bakanı Ferozeddin Feroz, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Mevlana projesi için ilk adımı attı!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

TİKA Afganistan Kabil'deki kız okulunu onardı!

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), başkent Kabil’in Karabağ ilçesindeki kız okulunu onardı. Okulda, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları kuruldu.

TİKA Kabil'deki kız lisesini onardı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.

TİKA'nın Kabil'deki üç projesinin açılışı yapıldı!

TİKA Başkanı Çam, Kabil’de tamamlanan üç büyük projenin açılışını yaptı. Çam, TİKA'nın projeleri hakkında Afganistan devlet başkanı yardımcıları ile görüştü.

Venedik Musa Projesi tamamlanıyor!

Venedik´i batmaktan kurtaracağı umulan çok tartışmalı Musa Projesi´nde son aşamaya gelindi

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi için yıkımlar başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında İzmir, Trabzon ve Uşak´ta kapsamlı yıkımlara başlanacağı bildirildi

Ankara'da Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı kentsel dönüşüm projesi yapacak

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

Bostancı Sahil Projesi'nde 850 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bostancı Sahil Projesi'nde konut teslimleri hemen yapılıyor

Ağaoğlu'ndan 2 yeni otel projesi!

"Business Otel" ihtiyacından yola çıkılarak hayata geçirilen Ağaoğlu My City Hotel'in ardından Ağaoğlu'ndan iki yeni otel projesi daha hayata geçiyor

tika kabil projesi Haberi

tika kabil projesi

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Afganistan’ın başkenti Kabil’de TİKA tarafından ikisi Kabil Üniversitesi'nde, biri Askeri Lise'de yapımı tamamlanan üç önemli projenin açılışını yaptı.


TİKA tarafından Kabil Üniversitesi'nin Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü için yapılan modern binanın açılışı için üniversitede tören düzenlendi. Törene TİKA Başkanı Serdar Çam'ın yanı sıra Afganistan Yüksek Eğitim Bakan Vekili Osman Baburi, Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Kabil Üniversitesi Rektörü Habibullah Habib, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


TİKA Başkanı Serdar Çam, törende yaptığı konuşmada, "Afganistan bizim için çok özel bir yer, medeniyetimizin merkezi, atalarımızın merkezinin olduğu yer" dedi. Kabil Üniversitesi Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü'nden mezun, Türkçeye hakim öğretmenlerin ortaya çıkmasının Türkiye’nin...