20 / 05 / 2024

tika kabil

tika kabil

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

TİKA, Afganistan'da son 15 yılda 1300'ü aşkın proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, TİKA olarak Afganistan genelinde 2005'ten itibaren 1300’ü aşkın proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Kabil İstanbul Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kabil İstanbul Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Mosadeq Rawfee Wardak ve Asdullah Elıas Mohammad Yusof ortaklığında kuruldu. 

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

TİKA '2018 Tecrübe Paylaşım Programı' tanıtıldı!

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, geçen yıllarda Türkiye'de büyük bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğuda bir okul inşa ettirdiğini, sonradan reklama ayrılan bütçenin inşaat projesinden daha fazla olduğunu öğrendiğini söyledi.

TİKA Gazze'de 320 daireli toplu konut inşa etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2005 ila 2018 yılları arasında gerçekleştirdiği 543 projeyle Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor...

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

TİKA, Özbekistan'daki 23 anaokulu yenileyecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, 2018'in sonuna kadar Özbekistan'daki toplam 23 anaokulunun tadilat ve donanımını yapmayı planlıyor.

TİKA Sevakin Adası'nda 2. etap saha çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyon amacı ile Türkiye'ye tahsisi kapsamında ikinci etap saha çalışmalarını tamamladı.

TİKA Sevakin Adası'ndaki ilk çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki Sevakin Adası'nın restorasyon çalışmalarındaki ilk aşama saha tetkik çalışmalarını tamamladı.

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restore edilmesini istediği Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nda etüd çalışmalarına başladığını açıkladılar. 

tika kabil Haberi

tika kabil

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.


TİKA, Afganistan’ın Kabil ili Bagrami ilçesi Şeveki köyünde bin 800 kız öğrencinin iki vardiyada ders gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nin 19 dersliğini tadilattan geçirdi. Okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kurdele kesilmesi ile başlayan törende köy muhtarı ve ilçe eğitim müdürü, yaptıkları konuşmalarda TİKA’nın yardımlarının diğer ülke yardımlarından farklı olduğunu vurgulayarak, yapılan yardımdan dolayı şükranlarını ilettiler. Yetkililer, dost ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarının sürdürülmesini talep ettiler.


TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin ise, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini, tarım, sağlık, hayvancılık ve özellikle eğitime yoğunlaşıldığını belirtti. Tören, okulun gezilmesi ve öğrencilere birer...