17 / 05 / 2024

TİKA, Özbekistan'daki 23 anaokulu yenileyecek!

TİKA, Özbekistan'daki 23 anaokulu yenileyecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, 2018'in sonuna kadar Özbekistan'daki toplam 23 anaokulunun tadilat ve donanımını yapmayı planlıyor.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün resmi ziyaret gerçekleştireceği Özbekistan'da 1993'ten bu yana sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık ve altyapı hizmetleri gibi çeşitli alanlarda 700'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.

TİKA'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in, Özbekistan’daki TİKA projelerinin iki katına çıkarılması konusunda vardığı mutabakat sonrası, Başkanlığın ülkedeki faaliyetleri artarak hız kazandı ve bu yılın ilk çeyreğinde 725 projeye ulaştı.

23 anaokulu yenilenecek

Özbekistan'da okul öncesi eğitim politikalarını yönlendirmek ve etkin bir şekilde icra etmek üzere, yakın tarihte kurulan Okul Öncesi Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarına destek sağlamak için Taşkent, Semerkant ve Buhara şehirlerindeki üç kreşin tadilat ve donanımı yapıldı. Başkanlık tarafından, 2018'in sonuna kadar toplam 23 anaokulunun tadilat ve donanımının yapılması hedefleniyor.

Restorasyon projeleri

TİKA, Özbekistan'da tarihi eserlerin restorasyonuna da katkıda bulunacak. Türk-İslam ortak mirasına ait Hive, Semerkant ve Buhara'da, Özbekistan ile iş birliği içinde belirlenecek tarihi eserlerin restorasyonu ve çevre düzenleme çalışmalarına başlanması bekleniyor.
 


Geri Dön