04 / 07 / 2024

tika özbekistan anaokulu yenileme çalışmaları

tika özbekistan anaokulu yenileme çalışmaları

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, 2018'in sonuna kadar Özbekistan'daki toplam 23 anaokulunun tadilat ve donanımını yapmayı planlıyor.

Özbekistan inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde önemli potansiyele sahip!

Özbek-Türk İhracatı Geliştirme Merkezi Başkanı Serdar Keskin yaptığı açıklamada, Özbekistan'ın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kırgızistan-Özbekistan sınırında arazi kavgası!

Kırgızistan-Özbekistan sınırında taşlı dün akşam arazi anlaşmazlığı nedeniyle taşlı ve sopalı kavga yaşandı...

Özbekistan'da baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı!

Özbekistan’da, şiddetli yağış nedeniyle baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı...

Özbekistan'da inşaat malzemesi satan dükkanlar açılacak!

Özbekistan'da hükûmet, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bazı işletmeler ve dükkanların yeniden açılması kararlaştırıldı.

Özbekistan'da turizm işletmeleri emlak vergisinden muaf tutulacak!

Koronavirüs'le mücadele kapsamında Özbekistan'daki turizm işletmeleri yıl sonuna kadar emlak vergisinden muaf tutulacak.

Özbekistan'da 10 bin yataklı karantina hastanesi inşa edildi!

Özbekistan'da 5 günde 10 bin yataklı bir hastane inşa edildi. Koronavirüs önlemi kapsamında yapılan hastanede, ilk etapta 650 kişi karantinaya alınacak...

Bursa Kinderwelt Anaokulu icradan 8.3 milyon TL'ye satılıyor!

Bursa 14. İcra Dairesi, Nilüfer ilçesinde bulunan 3 katlı anaokulu olarak kullanılan binayı icradan satışa çıkardı. Söz konusu binanın satış bedeli 8.3 milyon TL olarak belirlendi.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak.

Özbekistan'daki inşaat fuarına Türk damgası!

Özbekistan'daki 21. Uluslararası İnşaat Fuarı'nda 30'a yakın ülke temsil edildi. Etkinlikte Türk iş adamları projeleriyle dikkat çekti...

Rönesans Holding, Özbekistan'da 8 milyar dolarlık yatırıma imza atacak!

Rönesans Holding, Özbekistan'da çeşitli projelerin uygulanması için yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacak...

Aktaş Holding, Özbekistan UzBuild inşaat fuarına katılıyor!

Aktaş Holding, yeni nesil su yalıtım çözümleri sunan son teknolojili ürünleriyle Özbekistan’ın en büyük yapı ve inşaat fuarı UzBuild’de katılacak...

Karmod Elazığ'da anaokulu yapacak!

Karmod, THY kabin memurları tarafından kurulan İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Elazığ’da inşa edilecek anaokulu projesinin inşaatını yapacak...

tika özbekistan anaokulu yenileme çalışmaları Haberi

tika özbekistan anaokulu yenileme çalışmaları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün resmi ziyaret gerçekleştireceği Özbekistan'da 1993'ten bu yana sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık ve altyapı hizmetleri gibi çeşitli alanlarda 700'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.

TİKA'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in, Özbekistan’daki TİKA projelerinin iki katına çıkarılması konusunda vardığı mutabakat sonrası, Başkanlığın ülkedeki faaliyetleri artarak hız kazandı ve bu yılın ilk çeyreğinde 725 projeye ulaştı.

23 anaokulu yenilenecek

Özbekistan'da okul öncesi eğitim politikalarını yönlendirmek ve etkin bir şekilde icra etmek üzere, yakın tarihte kurulan Okul Öncesi Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarına destek sağlamak için Taşkent, Semerkant ve Buhara şehirlerindeki üç kreşin tadilat ve donanımı yapıldı. Başkanlık tarafından, 2018'in sonuna kadar toplam 23...