04 / 07 / 2024

Hobi bahçelerindeki denetimsizliğe tepki! Yasalara aykırı inşa ediliyor! 

Hobi bahçelerindeki denetimsizliğe tepki! Yasalara aykırı inşa ediliyor! 

Hobi bahçelerinin sayısı giderek artıyor. Bu konuda bir denetim veya çalışma yapıldığını söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Adayı Kasım Karakaş, tarım arazilerinin hobi bahçelerine çevrilmesine tepki gösterdi. 



Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Adayı Kasım Karakaş, Ççiftçilerin ekmek teknesi olan ve yasal olarak tarım alanı olarak belirlenmiş toprakların hobi bahçelerine çevrilmesine tepki gçsterdi. 

TARIM ARAZİLERİ PARÇALANIYOR!

Karakaş, tarım arazilerinin, hobi bahçeleri yüzünden parçalandığına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: ''Verimli tarım arazilerinin kooperatifleşme ile bölünerek hobi bahçelerine dönüştürülmesi tarım arazilerinde parçalanmayı daha fazla artırıyor.'' dedi. 

TARIM ALANLARI YOK EDİLİYOR 

250 metrekareye varan parsellere ayrılarak hobi bahçelerinin kurulduğunun söyleyen Karataş,  ''Küçük parsellere ayrılan bu alanlara yapılan konteyner, prefabrik ev, tiny house, havuz gibi betonarme yapılaşmalarla tarım alanları yok ediliyor. Bu yapılaşmaların hiçbir izahı olamaz. Köy diye tabir ettiğimiz mahallelerimize yakın alanlarda kurulan hobi bahçeleri köyde sosyal yapıyı da olumsuz etkiliyor.''ifadesini kullandı.

HOBİ BAHÇESİ ALMAYIN!

Karakaş, başta Eskişehir halkı olmak üzere, hobi bahçeleri almayın diyerek uyardı. Karakaş ''Eskişehir halkına sesleniyorum. Hobi bahçesi almayın, aldırmayın. Kendinizi de, kamu servetini de zarara uğratmayın.” dedi. 

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Adayı Kasım Karakaş sosyal medya hesabı X'ten  yaptığı basın açıklaması;


Kasım Karakaş @Kasimkarakas26
 

 

 

Hobi bahçeleri tarım arazilerini tehdit ediyor!

Geri Dön