09 / 05 / 2024

TİKA '2018 Tecrübe Paylaşım Programı' tanıtıldı!

TİKA '2018 Tecrübe Paylaşım Programı' tanıtıldı!

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, geçen yıllarda Türkiye'de büyük bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğuda bir okul inşa ettirdiğini, sonradan reklama ayrılan bütçenin inşaat projesinden daha fazla olduğunu öğrendiğini söyledi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve TRT iş birliğinde üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı"nın tanıtım toplantısı,TÜGVA Florya Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nda yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantının açılışında gerçekleştiren Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, kadar genç insanın, böyle bir organizasyonla dünyanın birçok sıkıntı yaşayan ülkelerine gidip gelmelerinin büyük sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Bu sebeple bu yükün altına giren TİKA'yı tebrik eden Erdoğan, bugün gelinen noktada özellikle TİKA'nın merkezinde olduğu yurt dışı yardımlarla Türkiye'nin, dünyada bu konuda birinci sıraya yerleştiğini belirtti.

Bilal Erdoğan, geçen yıllarda Türkiye'de büyük bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğuda bir okul inşa ettirdiğini, sonradan reklama ayrılan bütçenin inşaat projesinden daha fazla olduğunu öğrendiğini dile getirerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Uluslararası kalkınma kurumları da Dünya Bankası, IMF, Amerikan Kalkınma Teşkilatı, Fransız Kalkınma Ajansı gibi kurumlar da biraz 'dostlar alış verişte görsün' diye bu işleri yaparlar. Ülkemizde Suriyeli mültecileri misafir olarak kabul ettiğimiz dönemlerde Nizip'te bir çadır kentte, UNESCO logosu gördük. Ne yapıyorlar acaba burada dedim. Biraz hoşuma da gitti, demek ki buraya geliyorlar yardım ediyorlar... 'Ne yapıyorsunuz?' Pek cevap da yok. Çocuklara birer çanta dağıtmışlar ondan sonra oradan görüntü veriyorlar. Diğer işleri kim yapıyor? Hepsi bizim devletimizin, AFAD'ın, Kızılay'ın çalışmalarıyla yapılan işler. Türkiye'nin yardımlarının maalesef reklam boyutu çok eksik. Dünyaya mesaj verecek boyutta işler yapıyoruz ama dünyaya anlatmakta zayıf kaldık. Onun için bu projenin sponsorları arasında TRT ve Anadolu Ajansı'nın bulunması çok önemli. Ülkemizi dünyada anlatma misyonu da olan bu kurumlarımızın, bu projeyi de iyi bir şekilde dünyaya anlatması, bu vesileyle TİKA'nın projelerini de dünyada çok daha esaslı bir şekilde işlemesi gerektiğini düşünüyorum. THY'nin sponsorluğu önemli."

 


Geri Dön