16 / 05 / 2024

tika Makedonya restorasyon çalışmaları

tika Makedonya restorasyon çalışmaları

Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerini restore ediyor...

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

TİKA Makedonya'da üç Osmanlı camisini restore edecek!

Başkent Üsküp'teki Sultan Murad, İshak Bey ve Hüseyin Şah camilerinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi TİKA tarafından yapılacak

TİKA Makedonya'daki 2 okulda tadilat ve ek bina yapacak!

TİKA Makedonya'daki Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun mevcut binasının tadilatı ve ek bina inşasını öngören projenin protokolü TİKA ve okul yetkililerince imzalandı.

TİKA, Makedonya'da 489 proje yaptı!

Makedonya’da 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitim, sağlık, altyapı ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda bugüne kadar 489 proje hayata geçirdi.

TİKA, Makedonya Kalkandelen'deki Çifte Hamam'ı restore etti!

Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı.

TİKA, Makedonya Debre'de lise inşa ediyor!

TİKA, Debre şehrindeki eski lise binasının yanına, okulun kapasitesini arttırmak ve şartlarını iyileştirmek amacıyla 29 derslik, laboratuvar, kütüphane, toplantı salonu ve idari ofislerden oluşan yeni lise binası inşa ediyor.

TİKA Makedonya'da 3 Osmanlı camisini restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.

TİKA'nın onardığı Makedonya Jupa Belediye Binası açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilatı ve donanımı tamamlanan Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Binası hizmete açıldı. Zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 3 kattan ibaret belediye binası, 1100 metrekarelik alanı kapsıyor.

TİKA, Makedonya'da cami onaracak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Makedonya'da cami onaracak. TİKA ile Makedonya İslam Birliği, Struga'daki tarihi Mustafa Kebir Çelebi Camisi' nin restorasyonu konusunda anlaşma imzaladı.

TİKA Makedonya'da kültür mirasına sahip çıkmaya devam ediyor!

Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerini restore ediyor...

tika Makedonya restorasyon çalışmaları Haberi

tika Makedonya restorasyon çalışmaları


Ecdat yadigârı camilerin restorasyonuna yönelik gerçekleştirdiği projelerle kültür mirasına sahip çıkmaya devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Makedonya’da Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Cami’nin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.


Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerinin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.


TİKA yürüttüğü çeşitli teknik yardım ve işbirliği projelerinin yanı sıra ortak tarihi ve kültürel varlıklarının korunması, sahip çıkılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması misyonunu üstlenmiş olup bu amaçla faaliyet gösterdiği ülkelerde bulunan camilerin restorasyon çalışmalarına başlayarak önemli projelere imza attı. Bu çerçevede TİKA tarafından Makedonya’da gerçekleştirilecek Makedonya Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami...