05 / 05 / 2024

TİKA'nın onardığı Makedonya Jupa Belediye Binası açıldı!

TİKA'nın onardığı Makedonya Jupa Belediye Binası açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilatı ve donanımı tamamlanan Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Binası hizmete açıldı. Zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 3 kattan ibaret belediye binası, 1100 metrekarelik alanı kapsıyor.




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndan (TİKA) yapılan açıklama şöyle; 


Makedonya’nın Güneybatısı’nda, Stogovo Dağı, Kara Drim ve Debre Gölü arasında bulunan Merkez Jupa Belediyesi, 111 kilometrelik alanda toplam 21 yerleşim yerine sahip olan belediye olma özelliğini taşıyor. 1996 yılında kurulan Merkez Jupa Belediyesi nüfusunun yüzde 90’ını Türkler oluşturmaktadır. 


Makedonya’da son yılarda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, 2004 yılında yeni yerel yönetim yasası ile Merkez Jupa Belediyesi, Türk dilinin resmi dil olarak kabul edildiği ve Türk Bayrağının dalgalandığı, ülkenin iki Türk belediyesinden biri olma özelliğini taşımaktadır. 


Belediye binasının inşaatı sözkonusu belediyenin kendi bütçesi ile tamamlanmış olup, iç zemin döşemeleri, makam ve belediye çalışanlarına ait odaların büro mobilyaları, toplantı ve seminer odasına ait donanımın temini ve dış cephe kaplama işleri TİKA tarafından gerçekleştirildi. 


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ve beraberindeki heyetin Makedonya ziyaretleri sırasında, TİKA tarafından tamamlanan projelerin açılışları kapsamında, Merkez Jupa Belediye binasının da resmi açılışı gerçekleştirildi. 


Belediye binası açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, sözkonusu bölgede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hizmet binasının Jupa halkına hayırlı olmasını diledi. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler’in yanısıra, Makedonya ve Türkiye Bakan ve Milletvekilleri, Belediye Başkanları, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik ve TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki ile çok sayıda davetli katıldı.


Geri Dön