28 / 04 / 2024

Aras elektrik dağıtımın hisseleri Kiler ve Çalık'a devredildi!

Aras elektrik dağıtımın hisseleri Kiler ve Çalık'a devredildi!

Doğu'da 7 şehre elektrik dağıtımı yapan Aras elektrik dağıtımın hisseleri Kiler ve Çalık'a devredildi...




Doğu'nun 7 şehrinde 800 binin üzerinde aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Aras Elektrik Dağıtım Şirketi'nin özelleştirme ihalesini 128.5 milyon dolar bedelle kazanan Kiler ve Çalık grupları dün bu bedelin tamamını peşin ödeyerek hisse devir sözleşmesini imzaladı. 


İki dev ortak oldu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım Şirketi için düzenlediği ihaleyi 128.5 milyon dolar teklif vererek kazanan Kiler Grubu ile ortaklık kurduğu Çalık Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş. (ÇEDAŞ), dün atılan imzalar ile devraldı. 

Kiler Grubu'nun Şirketi Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. ile Çalık Grubu Şirketi ÇEDAŞ Elektrik'in ortak olduğu Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. bölgedeki çalışmalarına başladı. Şirketin yeni Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "Ülkemizin doğusunun yüz binlerce elektrik abonesine daha nitelikli hizmet verecek olmanın büyük sorumluluğu ve heyecanı ile yola çıkıyoruz" denildi. 

2012 yılı verilerine göre 815 bin 168 abonesi olan bölgenin yıllık yaklaşık 2 milyar kWh elektrik tüketimi var. Açıklamada, "Çevre bilinci yüksek, toplumsal değerlere saygılı, kurumsal sosyal sorumluluğun gerektirdiği biçimde çalışan, hızlı ve etkin büyüme modeli ile tüm çalışanlarıyla daha fazla değer üretmeye odaklı bir şirket olmayı amaçlıyoruz" denildi. Açıklamada orta vadeli hedef olarak "modernleşme, yeniden yapılanma, çağdaş hizmet anlayışını en üst düzeye taşıma ve dünyada kabul görmüş kalite ve verimliliğinin" belirlendiği belirtildi.

Ayrıca, "Müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulmasına büyük önem vermeyi amaç edindik" dendi.


Yeni Asır Gazetesi


Geri Dön