29 / 05 / 2024

tika Nazo Bibi Kız Lisesi

tika Nazo Bibi Kız Lisesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.

Nazo Group İnşaat Elektrik Hafr. Nakliyat Temizlik Otomotiv Reklam Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazo Group İnşaat Elektrik Hafr. Nakliyat Temizlik Otomotiv Reklam Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Nazlı Özbey tarafından kuruldu.

TİKA, tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi...

TİKA Kuzey Makedonya'da 40 okulu yeniledi!

TİKA bugüne kadar; 24’ü onarım 16’sı inşaat olmak üzere toplam 40 ilköğretim okulu ve lise ile üniversitelerin Türkoloji Bölümlerinin yenilenmesi ve donanımlarını gerçekleştirdi.

TİKA'dan Pakistan'da evsizler için konaklama tesisi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini attı.

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

Lübnan'daki Türk Hastanesi'ni açma çalışmaları TİKA tarafından başlatıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi"nde çalışmalara başladı.

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

TİKA Kamerun’da 8 bin kişiye hizmet sunacak sağlık merkezini yeniledi!

TİKA, Kamerun’un Foumban şehrinde yer alan Njindare Entegre Sağlık Merkezi, genişletme çalışmaları ve tadilattan sonra yenilenen tıbbi ekipmanla yeniden hizmete açtı...

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

TİKA, Karadağ'daki Karabusko Polje Camisi'ni yeniledi. 1990'da inşa edilen caminin ihtiyaç duyduğu tadilat, donanım ve yeni abdesthane inşası bitirildi. 

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

tika Nazo Bibi Kız Lisesi Haberi

tika Nazo Bibi Kız Lisesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da bin 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nde 19 derslik onarılarak hizmete açıldı.


TİKA, Afganistan’ın Kabil ili Bagrami ilçesi Şeveki köyünde bin 800 kız öğrencinin iki vardiyada ders gördüğü Nazo Bibi Kız Lisesi’nin 19 dersliğini tadilattan geçirdi. Okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kurdele kesilmesi ile başlayan törende köy muhtarı ve ilçe eğitim müdürü, yaptıkları konuşmalarda TİKA’nın yardımlarının diğer ülke yardımlarından farklı olduğunu vurgulayarak, yapılan yardımdan dolayı şükranlarını ilettiler. Yetkililer, dost ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarının sürdürülmesini talep ettiler.


TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin ise, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini, tarım, sağlık, hayvancılık ve özellikle eğitime yoğunlaşıldığını belirtti. Tören, okulun gezilmesi ve öğrencilere birer...