02 / 05 / 2024

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilat ve tefrişatı yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yüksek bir turizm potansiyeline sahip Gazergah Kompleksi'nin hemen girişindeki söz konusu tarihi mekan, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan'ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, bu tarihi mekanın sadece yerli turistlere değil, barış ortamının tesisinden sonra çok sayıda yabancı turiste de hizmet vereceğini duyurdu. 

Çınar, turistlerin Herat ve Gazergah Kompleksi ile ilgili bilgi alabilecekleri, dinlenebilecekleri, bu kente özgü el sanatlarının satılacağı ve sergileneceği tarihi bir yapıyı yeniden turizme kazandırması nedeniyle mutlu olduklarından bahsetti.

Herat Kültür Müdürü Yardımcı Cavid Zargam da bu merkezin kütüphanesine Herat ile ilgili kitapları yerleştirip okuyucuların hizmetine açacaklarını duyurdu.

Zargam, Afganistan halkına yaptığı yardımlardan ötürü TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkürlerini iletti.

Gazergah Kompleksi, başta Hace Abdullah-i Ensari olmak üzere çok sayıda alim, devlet adamı ve mutasavvıfın mezarlarına ev sahipliği yapması yanında sivil ve dini yapıları da yer alıyor.


Geri Dön