26 / 07 / 2024

tika okul yenileme

tika okul yenileme

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Kosova’da Prizren Belediyesi’ne bağlı Donje Ljubinje’deki tadilat ve donanımı yapılan bir okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

İZODER okullarda yalıtıma odaklandı!

İZODER’in ‘Okul Yenileme’ projesi ile yüzlerce öğrenci yalıtım uygulamalarıyla donatılmış okullarda özellikle kış aylarını üşümeden ve gürültüden etkilenmeden geçirecek. 

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Bursa Gemlik'te cami ve okul çevreleri yenileniyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde cami ve okulların çevreleri güzelleştiriliyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki bütün okul, cami ve sağlık ocaklarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş binalarında da yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

TİKA Pakistan'da okul ve hastane yaptırdı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Muzaffargah bölgesinde yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren okul ve hastanede bölge halkına en modern koşullarda hizmet veriliyor.

TİKA Kamboçya'da 185 öğrenci kapasiteli okul inşa etti!

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

TİKA Afganistan'da 83 okul inşa etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana yaklaşık 800 projesi sayesinde 200 bin öğrenciyi okulla tanıştırırken, 83 okul inşa etti.

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek!

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek! Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek iki katlı ve sekiz sınıftan oluşan okul, gelecek eğitim öğretim yılında kullanıma açılacak.

TİKA Afganistan'da okul yaptırdı!

TİKA, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde 42 derslikli okul inşa ettirdi. Bilgisayar, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarı da bulunan okulda 8 bin öğrenci eğitim görecek

TİKA Afganistan'da okul yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.

TİKA Etiyopya'da okul inşa edecek!

TİKA Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da ilköğretim okulu inşa edecek.Abadır Enstütüsü İlköğretim Okulu'nun bakımsız binaları yıkılarak, yerine, Türkiye şartlarında binası ve eğitim materyallerinin olduğu bir okul inşa edilecek.

Enerjisa 100’den fazla okul yeniledi!

ENERJİSA’nın en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan okul yenileme çalışmaları çerçevesinde kırsal alanda 100’den fazla okul yenilendi.Enerjisa’nın sosyal sorumluluk platformu Enerjik Gönüller projeler hayata geçirdi.

tika okul yenileme Haberi

tika okul yenileme

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Kosova’da Prizren Belediyesi’ne bağlı Donje Ljubinje’deki tadilat ve donanımı yapılan bir okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Donje Ljubinje'deki 285 Boşnak çocuğun öğrenim gördüğü 25 Mayıs Okulu'na yapılan desteğin ardından okulun açılışı yapıldı. Törene, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. 


TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, törende yaptığı konuşmada, "Amacımız, Kosova'daki kardeşlerimizin daha iyi ortamlarda eğitim görmelerini sağlamaktır" dedi.


Kosova Devlet Bakanı Demiri de Türkiye'nin Kosova ve Boşnaklara en fazla yatırım yapan ülke olduğunu vurguladı.


25 Mayıs Okulu Müdürü Asim Karadolami, Türkiye'nin Kosova'nın geleceğine yönelik yatırımlar yaptığını belirtti. Karadolami, verdikleri destekten dolayı Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.


Kurdele...