28 / 04 / 2024

tika uganda okul projeleri

tika uganda okul projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

TİKA Pakistan'da okul ve hastane yaptırdı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Muzaffargah bölgesinde yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren okul ve hastanede bölge halkına en modern koşullarda hizmet veriliyor.

TİKA Kamboçya'da 185 öğrenci kapasiteli okul inşa etti!

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

TİKA Afganistan'da 83 okul inşa etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana yaklaşık 800 projesi sayesinde 200 bin öğrenciyi okulla tanıştırırken, 83 okul inşa etti.

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek!

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek! Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek iki katlı ve sekiz sınıftan oluşan okul, gelecek eğitim öğretim yılında kullanıma açılacak.

TİKA Afganistan'da okul yaptırdı!

TİKA, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde 42 derslikli okul inşa ettirdi. Bilgisayar, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarı da bulunan okulda 8 bin öğrenci eğitim görecek

TİKA Afganistan'da okul yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.

TİKA Etiyopya'da okul inşa edecek!

TİKA Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da ilköğretim okulu inşa edecek.Abadır Enstütüsü İlköğretim Okulu'nun bakımsız binaları yıkılarak, yerine, Türkiye şartlarında binası ve eğitim materyallerinin olduğu bir okul inşa edilecek.

TİKA Afganistan'da 3 yeni okul inşa ettirdi!

Afganistan'a, eğitimden sağlığa, yol yapımından kadınlara yönelik projelere kadar birçok alanda milyonlarca dolarlık yardımda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da 3 yeni okul yaptırdı...

TİKA Afganistan'a okul yaptırdı!

Afganistan'a, eğitimden sağlığa, yol yapımından kadınlara yönelik projelere kadar birçok alanda milyonlarca dolarlık yardımda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Afganistan'a okul yaptırdı...

Barış Aydın: Her yıl 1 okul inşa edilecek, 3 okul yenilenecek!

TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: “Her yıl sıfırdan bir okul yapmaya ve her yıl en az üç okulun yenilenmesinde, beraber hareket edeceğimize söz veriyorum”dedi...

tika uganda okul projeleri Haberi

tika uganda okul projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da hayata geçirdiği okulun açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen açılışa Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Fikret Kerem Alp, Uganda Meclis Başkanı Rebecca Kadaga ve TİKA Uganda ülke koordinatörü Yahya Uca katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen açılış töreninde açıklamalar yapan Uca, Afrikalı çocukların eğitim kalitesi ve öğrenme ortamını geliştirmek için çalıştıklarına değinerek, "Türk insanının attığı bu adım okuldaki öğrencilerin öğrenimine ve sosyal ortamına fayda sağlayacak." diye konuştu.

Uganda Meclis Başkanı Kadaga ise yardımlarından dolayı Türkiye ve halkına teşekkürlerini sundu. 

TİKA Kuzey Makedonya'da 40 okulu...