01 / 05 / 2024

tikadan mevlana projesi

tikadan mevlana projesi

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettiği Hümahatun Evleri’ndeki 130 konut 10 Temmuz’da hak sahiplerine teslim edilecek.

Afa İnşaat Mevlana Life projesi!

Afa İnşaat Mevlana Life projesinde 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde daireler yer alıyor. Projede teslimlerin 2018'de yapılması hedefleniyor. 

Afa Yapı Mevlana Life ne zaman teslim?

Afa İnşaat tarafından hayata geçirilen Mevlana Life projesi 34 adet daireden meydana geliyor. Peki Afa Yapı Mevlana Life ne zaman teslim?

Mehmet Özhaseki'den Mevlana-Ulus dönüşümüne tam not!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, Yıldırım'ın dönüşüm üssüne tam not vererek, Başkan İsmail Hakkı Edebali'yi tebrik etti.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Edebali proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi 2018'de teslim edilecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yıldırım Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projeyle ilgili

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de tamam!

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

tikadan mevlana projesi Haberi

tikadan mevlana projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı. TİKA, proje kapsamında bölgede evleri yıkılacak 28 aileye yeni ev yaptırmaya başladı.  Evlerin temel atma törenine Belh Valisi Ata Muhammed Nur, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Koordinatör Yardımcısı Zeki Bulduk, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli ve yerel yetkililer katıldı.  Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Nur, Türkiye'nin Afganistan'da hayata geçirdiği projeler için teşekkür ederek bu projenin de manevi yönden çok önemli olduğunu söyledi.  Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restore edilmesiyle Belh sakinlerinin ekonomik açıdan kalkınacağını ifade eden Nur, projenin...