01 / 05 / 2024

Timya Vadisi çalışmaları

Timya Vadisi çalışmaları

TOKİ Başkanı Turan: "Bizim yeni konseptimiz yatay mimaridir, hiçbir şeyde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak diyoruz. Karadeniz'de hazine arazisi, konut arazisi bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı!

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı. Yönetim olarak müteahit firma yetkilileriyle birlikte değerlendirme toplantısı yapan Başkan Kasap, çalışmaların sorunsuz bir şekilde nasıl ilerleyebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Isparta-Burdur arasına yapılan yol çalışmaları hız kesmiyor!

Isparta ve Burdur arasındaki mesafe 26 kilometreden 15 kilometreye düşürülecek.  Yol çalışmaları kapsamında Değirmendere Vadisi’nde 210 metre uzunluğunda viyadük inşa edilecek. 

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Malatya Aşudi Vadisi planlama çalışmaları tamamlandı!

Malatya’daki dere yatağının geçtiği Aşudi Vadisinde başlatılan yeniden planlama çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Gap Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başladı!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları süratle sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. Etabında çalışmalara başladı.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Şanlıurfa GAP Vadisi 2.Etap için çalışmalar 2017'de başlayacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Daha yeşil bir Şanlıurfa için' sloganı ile kent merkezi ve 13 ilçede yapılan ve yapımı planlanan yeşil alan çalışmalarını aktarmak için basın mensupları ile buluştu.

GAP Vadisi 1.Etap'ta çalışmalar tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Milyon 861 Bin dönümlük GAP Vadisi Projesinin 1. Etabındaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, yetkililerden bilgi aldı.

Adıyaman Beşpınar Vadisi'nde 4. etap çalışmaları başlıyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın yoğun gayretleri ile çok önemli bir aşamaya getirilerek etap etap hizmete sunulan Beşpınar Projesinde 4. etap çalışmalar başlıyor.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde 2. Etap çalışmaları başladı!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye çalışmaları hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi. Başkan Çalışkan; Karaman Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar ve yatırımlarla 2016 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Düzce'de Turizm Vadisi çalışmaları başlıyor!

Düzce’nin ve Yığılca’nın kaderini değiştirecek bir proje olan Turizm Vadisi çalışmalarına başlanıyor. Yığılca’nın içinden tarihi Melenderesi üzerine ve çevresine kurulacak olan bu vadi Porsuk Çayı projesinden çok daha farklı olacak.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projesi olan Piri Reis Vadisi Projesi’nde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projede ikinci etap çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Kahramanmaraş Sümbüllü Vadisi bulvar çalışmaları son aşamada!

Kahramanmaraş Sümbüllü Vadisi bulvar çalışmaları son aşamada! Tamamlandığında Kahramanmaraş'ın kent içi ulaşımı açısından ana damarlardan biri olacak Sümbüllü Vadisi'ne yapılan bulvarda adım adım sona geliniyor

Trabzon Pazarkapı etabında yıkım çalışmaları sürüyor!

Ortahisar Belediyesi yeni hizmet binasını yapacağı Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Pazarkapı etabı için yıkım çalışmaları sürüyor.

Timya Vadisi çalışmaları Haberi

Timya Vadisi çalışmaları

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu.


Turan, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve beraberindeki yetkililerle 759 konut, bir cami ve alışveriş merkezi yapılacak alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. 


Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon ve Rize'deki projeleri incelediklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Timya Vadisi Projesi'ni yakından takip ettiğini, çalışmanın Türkiye için önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Turan, şu değerlendirmede bulundu:


"Devletin yerinden kentsel dönüşüm hedeflediği bir proje ve devletin sübvansiyonu söz konusudur burada. Bizim yaptığımız yapılaşma kentsel dönüşüm olmasına rağmen bölgenin genel yapılaşma yoğunluğu ve yüksekliğinden daha az bir yapılaşma. Bizim yeni konseptimiz yatay mimaridir. Hiçbir şeyde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak diyoruz."


Turan, Karadeniz'in zorlu bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Son ayların yağışlı...