29 / 04 / 2024

Timya Vadisi

Timya Vadisi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Turan, "Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak" dediç

Rize Timya Vadisi'nde kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Rize’deki projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “TİMYA Vadisi” kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Ergün Turan: Karadeniz'de arazi bulmakta zorlanıyoruz!

TOKİ Başkanı Turan: "Bizim yeni konseptimiz yatay mimaridir, hiçbir şeyde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak diyoruz. Karadeniz'de hazine arazisi, konut arazisi bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Rize Timya Vadisi'nin inşaatı 1,5 yılda bitecek!

Bir çok aksaklık ve düzenlemeden sonra nihayi karar verilerek çalışmalarına başlanan Timya Vadisi en kısa zamanda bitirilecek. TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Yeniköy Mahallesinde 759 konut yapılacak.

Timya Vadisi'nde kentsel dönüşüm devam ediyor!

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberindeki milletvekilleri ile Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni inceledi. Kasap, Yeniköy Mahallesindeki Timya Vadisi'nde müteahhit firma yetkilisi Engin Zorlu'dan yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı!

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı. Yönetim olarak müteahit firma yetkilileriyle birlikte değerlendirme toplantısı yapan Başkan Kasap, çalışmaların sorunsuz bir şekilde nasıl ilerleyebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Timya Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları!

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı...

Rize Timya Vadisi Konutları satışa çıkıyor!

Rize Merkez “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan 147 adet daire için başvurular 14 Mayıs itibariyle başlıyor.

TOKİ Rize Timya Vadisi'nde kura tarihi belli oldu!

Rize Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında 753 konut olarak gerçekleştirilen Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için kura tarihi belli oldu. 

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize’nin önemli yatırımlarından olan “Timya Vadisi” olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Projesinde 759 adet konut inşasının 2017 Yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Rize Timya Vadisi'nde son rütuşlar yapılıyor!

Rize’de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ tarafından 7.8 hektar alanda inşa edilmeye başlanan 759 konut ile alışveriş merkezi ve cami inşaatında artık son rötuşlar yapılıyor. Konutlar yakında hak sahiplerini teslim edilecek.

Rize, Timya Vadisi dönüşüm projesiyle yaşam merkezi olacak!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini yerinde inceledi. Başkan Kasap, "Rize için çok yeni ve modern bir yerleşim yeri oluşacak" dedi.

TOKİ Timya Vadisi Konutları ne zaman tamamlancak?

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Timya Vadisi Konutları'nda incelemelerde bulundu. Turan, "Nasip olursa bu projeyi bahar aylarında bitirmiş olup, konutlarımızı sahiplerine teslim etmiş olacağız " dedi.

Mehmet Bekaroğlu'ndan, Timya Vadisi'ndeki dönüşüm için 11 soru!

CHP'nin Rizeli İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya yönelttiği soru önergesinde, yapımı yılan hikayesine dönen TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini sordu.

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum ne?

TOKİ'nin Rize’de yürütmekte olduğu TİMYA Vadisi'nde iddiaların aksine zemin etütleri sonrasında başlanıldığı ve bölgede geçtiğimiz yaz yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında görülen zemin hareketlerine karşı da tedbirlerin alındığı belirtildi.

TOKİ Rize Yeniköy Konutları yıkılıyor mu?

TOKİ tarafından Yeniköy mahallesinde "Timya Vadisi" kentsel dönüşüm projesi ile inşa edilen 749 konutun geç kalması ile birlikte zemin etüdü yapılmadan yapılan bir blok yan yatınca yüklenici tarafından yıktırıldı.

Rize Timya Vadisi'nde dönüşüm çalışmaları durduruldu!

Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, inşaat alanında önceden yapılan sondaj verileri ile belirlenen toprak yapısına göre önlem alınması gerektiğini, ancak önlem alınmadığının anlaşıldığını söyledi.

Timya Vadisi'ndeki kentsel dönüşümde sona gelindi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Rize'de yapımı süren TOKİ projelerini yerinde inceledi. Turan, projenin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Timya Vadisi'nde inceleme yapıldı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu.

Timya Vadisi, Rize'de yeni bir şehir oluşturucak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Turan, "Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak" dediç

Timya Vadisi Haberi

Timya Vadisi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu.Turan, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve beraberindeki yetkililerle 759 konut, bir cami ve alışveriş merkezi yapılacak alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon ve Rize'deki projeleri incelediklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Timya Vadisi Projesi'ni yakından takip ettiğini, çalışmanın  Türkiye için önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Turan, şu değerlendirmede bulundu: "Devletin yerinden kentsel dönüşüm hedeflediği bir proje ve devletin sübvansiyonu söz konusudur burada. Bizim yaptığımız yapılaşma kentsel dönüşüm olmasına rağmen bölgenin genel yapılaşma yoğunluğu ve yüksekliğinden daha az bir yapılaşma. Bizim yeni konseptimiz yatay mimaridir. Hiçbir şeyde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak diyoruz."


Turan, Karadeniz'in zorlu bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Son...