24 / 07 / 2024

Tınaztepe Mağarasında görsel şölen

Tınaztepe Mağarasında görsel şölen

SEYDİŞEHİR ilçesinde, Konya-Antalya yolu güzergahında bulunan Türkiye'nin en uzun mağarası olan Tınaztepe Mağarası, 230 bin yılık muhteşem güzelliğıni kış aylarında da kar ve yağmur sularıyla ziyaretçilerine sergiliyor.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Benzinin litresine yeni zam kapıda! Salı günü 1.30 TL ile 1.55 TL arasında artış bekleniyor! Sürücüler aman dikkat!

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam haberleri geliyor. Şimdi de benzin için yeni zam sinyali verildi. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1,30-1,55 TL arasında zam yapılacak. İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

Sosyetede yalı krizi! Kemal Gülman ve Feryal Gülman arasında üçüncü perde!

Feryal Gülman ile Kemal Gülman arasında yaşanan yalı krizi tekrardan alevlendi. Dizilerin boy boy çekildiği Gülmanlara ait Bebek’teki yalı, bir kez daha tartışma konusu oldu.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan başarılı projelerde imzası bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında yer aldı...

Folkart en itibarlı şirketler arasında!

Folkart, Türkiye İtibar Akademisi tarafından, Türkiye'nin en itibarlı markaları arasında gösterildi.

Tınaztepe Mağarasında görsel şölen Haberi

Tınaztepe Mağarasında görsel şölen

İşletmeci Hasan Çelmeli, Tınaztepe Mağarası'nın yörenin gelir düzeyini yükseltmek için hizmete açıldığını söyledi. Seydişehir Antalya karayolu 22. kilometrede bulunan Türkiye'nin en uzun mağarasını alternatif turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çelmeli, Bu bölge yurdumuzun en fazla yağış alan yerlerinden birisi olmasından dolayı mağaranın oluşumu halen devam ediyor" dedi Mağara içinde suların akışı, sarkıt ve dikitlerin çeşitli desenleri meydana getirdiğine dikkati çeken Çelmeli, şöyle devam etti: "Bu yapılaşmaya ziyaretçiler tanık oluyor. Mağara kış aylarında da bir başka güzel oluyor. Yaz ve bahar ayları kadar kışın da görülmeye değer manzarası var. Büyüleyici güzelliğinin yanı sıra astım hastalarına da iyi geliyor. Mağaranın havası yaz kış değişmiyor. Mağaranın dip kısmında göl var. Bu sular Suğla Gölü ve onu besleyen su altı kaynaklarına kadar...