01 / 05 / 2024

tip imar yönetmeliği ertelendi mi

tip imar yönetmeliği ertelendi mi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

tip imar yönetmeliği ertelendi mi Haberi

tip imar yönetmeliği ertelendi mi


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi. Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucu mevcut imar planlarının 2016 yılı sonuna kadar devam edeceğinin sözünü aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bakanımız Ankara’da gerekli işlemleri yapıp, kararın resmi gazetede yayınlanacağını bildirdi. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun” dedi.


Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin yarınını da garanti altına alacak yine önemli bir adım attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetimlerinde yeni bir tip yönetmelik çıkarılması konusunda geçtiğimiz yıl bir faaliyet başlatmış ve kentlerdeki mevcut imar yönetmeliklerinin yerine hazırlanacak yeni yönetmeliğin 2014...