04 / 05 / 2024

Tiran Camii temel atma töreni

Tiran Camii temel atma töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek olan Tiran Namazgâh Camii’nin temel atma törenine katıldı.

Bağcılar Mehmet Akif Camii'nin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Bağcılar Mehmet Akif Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Camii'nin temeli atıldı!

Gediz Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan 15 Temmuz Şehitler Camii için temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Bağcılar Cavat Yerlikaya Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 954 kişilik kapasitelik Cavat Yerlikaya Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temel atma töreninde konuştu.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Pendik Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Cami'nin temeli atıldı!

Sultanlar Grubu Başkanı Şeref Yıldız’ın bağışıyla yapımına başlanan Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Camii Temel Atma Töreni gerçekleşti.

Arnavutluk Namazgah Camii 2018'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temeli atılan, Arnavutluk Tiran'da yapımı süren Balkanlar'ın en büyük camisi, Namazgah Camii, 2018'in sonunda bitmiş olacak...

Küplüce Cennet Camii’nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Küplüce Cennet Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Bursa Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Bursa Yunuseli'de hayata geçirilen Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Camii’nin temeli atıldı!

Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Üsküdar Hacı Harun Ekşi Camii’nin temeli atıldı. Gerçekleşen temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Üsküdar Hattat Hasan Çelebi Camii'nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverler tarafından Üsküdar Güzeltepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hattat Hasan Çelebi Camii’nin temel atma töreni yapıldı.

Taksim Camii'ne ilk kazma yarın vuruluyor!

Taksim Camii'nin temeli atılıyor. Caminin temel atma töreni yarın saat 11.00’de Camii inşaat alanında düzenlenecek.

Eyüp Hicret Camii Kuran Kursu’nun temeli atıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla inşa edilecek olan Hicret Camii Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katıldı.

Uşak Mehmet Akif Ersoy Camii'nin temeli atıldı!

UŞAK Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte ibadethaneler ve eğitim kurumlarına belediye olarak verilen desteğin kesintisiz sürdüğünü söyledi.Mehmet Akif Ersoy mahallesi ve Akse köyü halkının en büyük ihtiyaçlarından Mehmet Akif Ersoy Camii için temel atma töreni yapıldı.

Tiran Camii temel atma töreni Haberi

Tiran Camii temel atma töreni

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran Namazgâh Camii’nin süratle tamamlanarak hizmete girmesini temennisini dile getirerek, “Camimizin inşallah hayırlara vesile olmasını, burada yapılacak ibadetlerin Allah katında makbul olmasını diliyorum. Bu caminin Tiran’a kazandırılmasında emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Sayın Başbakan’a ve Diyanet Vakfımıza huzurlarınızda şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tiran Namazgâh Camii, ülkemizdeki vatandaşlarımızın katkılarıyla, yardımlarıyla inşa ediliyor. Sadece kapalı alanında 5 bin kişinin aynı anda namaz kılmasına imkan sağlayan bu cami, halklarımız arasındaki kardeşliğin inanıyorum ki müstesna bir sembolü olacaktır. Namazgâh Camii’ni birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak görüyorum. Tabii bir de, yakın mesafede kilise ile birlikte burada Namazgâh Camii’nin olması, Tiran’da adeta kesrette vahdetin de bir nişanı olarak ortaya çıkıyor” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin hemen yanında inşa edilecek bir...