05 / 05 / 2024

Tiran ve Sanafir adaları

Tiran ve Sanafir adaları

Mısır'da Kahire İdare Mahkemesinin Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini sağlayan Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı iptal ettiği bildirildi.

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçti!

Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören anlaşma parlamentodaki Milli Güvenlik Komisyonu'nda onaylandı.

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.

Tiran ve Sanafir adaları Mısır'ın oldu!

Yüksek İdare Mahkemesi nihai kararı verdi. Mahkeme, Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki sınır anlaşmasını iptal ederek, tartışmalı Tiran ve Sanafir adalarının Mısır toprağı olduğuna karar verdi.

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçecek mi?

Mısır'da Kahire İdare Mahkemesinin Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini sağlayan Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı iptal ettiği bildirildi.

Tiran Camii’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek olan Tiran Namazgâh Camii’nin temel atma törenine katıldı.

Tiran Üniversitesi’nden Ahmet Çalık’a Fahri Doktora unvanı verildi!

Arnavutluk’taki en büyük yatırımcı gruplardan biri olan Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a, Tiran Üniversitesi tarafından “Ülke ekonomisine ve halkının refahına yaptığı katkılar” nedeniyle “Fahri Doktora” unvanı verildi.

İSPARK Pakistan, Arnavutluk, Fas ve Senegal'e danışmanlık hizmeti verecek!

Otoparkçılık alanında pek çok yeniliğe imza atan İSPARK, Pakistan'ın Lahor, Arnavutluk'un Tiran, Mısır’ın Kahire, Fas'ın Rabat ve Marakeş kentleri ile Gana ve Senegal'in şehirlerine otopark danışmanlığı hizmeti veriyor.

Arnavutluk’ta son 20 yıllın en büyük sel felaketi yaşandı!

Arnavutluk’un başkenti Tiran ve yöresinde son 20 yıllın en büyük sel felaketi yaşanıyor. Sel nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi kayıp, 6 binin üzerinde kişi ise tahliye edildi...

Tiran'da yeni ve büyük bir cami inşa ediliyor!

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Tiran'da yeni inşa edilecek cami, tüm Arnavutların camisi olacak şeklinde konuştu...

Salim Taşçı: Avrupa'nın en ucuzu Tiran ve Ankara!

Siyasetçiler ve büyükşehir-ilçe belediyeleri tarafından adeta teşvik edilen göç politikaları Ankaranın nüfusunu patlattı ancak sosyal hayatını nasıl etkilediği tartışılıyor.

Tiran'da bir cami dinler arası uyum merkezi olacak!

Arnavutluk'un başkenti Tiran yoğun bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşüm, var olan yapıların onarımını ve restorasyonunu, bir dizi özel ve kamusal yapının inşasını ve Scanderberg Meydanı'nın yeniden kavramsallaştırılmasını içeriyor

EULEX, Üsküp'te ofis açacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Misyonu(EULEX), Arnavutluk'un başkenti Tiran ve Makedonya'nın başkenti Üsküp'te de ofisaçmayı planlıyor.

Dernek ve vakıf gayrimenkullerinin kiralanmasında vergi kesintisi

Buna göre, mazbut vakıflar (Mazbut vakıflar; Cumhuriyet öncesinde kurulmuş olan ve 2762 sayılı Kanun ile idaresi ve denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen ve tek başlarına tüzel kişiliği bulunmayan vakıflardır) hariç olmak üzere vakıflara yapılan

Tiran ve Sanafir adaları Haberi

Tiran ve Sanafir adaları

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire İdare Mahkemesi, bugün görülen duruşmada 8 Nisan'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyareti esnasında imzalanan Kızıldeniz Sınır Anlaşmasının iptaline hükmetti.


Mahkemenin söz konusu kararına, ülkedeki yasalar uyarınca itiraz edilebileceği belirtildi. 


Mısırlı avukatlar Halid Ali ve Ali Eyyub, sınır anlaşmasının iptali için 10 Nisan'da dava açmış ilk duruşma 17 Nisan'da görülmüştü.


Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, hükümet adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.


Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ile 5 yıl arasında...