08 / 05 / 2024

tire arıtma tesis

tire arıtma tesis

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’de kurmaya hazırlanıyor. 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

İZSU Menemen'de ikinci arıtma tesisini tamamladı!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menemen Türkelli'de ikincisini yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi işletmeye alındı. Yeni tesis 9.4 milyon TL'ye mal oldu...

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Tire Arıtma Tesisi'nin inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye 9.1 milyon liralık arıtma tesisi kazandırıyor.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Karaağaçlı Mahallesi’nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 65 metreküp su arıtılacak olan tesis sayesinde vatandaşlar daha kaliteli içme suyu tüketecek.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

2023'e kadar Yalova’ya 5 yeni arıtma tesisi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atık su eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atık su arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Yalova’daki yeni tesis sayısı 5 olacak.

Bolu'ya 3 adet atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Bolu'daki yeni tesis sayısı 3 olacak.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

Muğla arıtma tesisi yıkılacak!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında son durum!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk projemiz 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesis içerisindeki binaların yapımı önemli ölçüde tamamlandı.

tire arıtma tesis Haberi

tire arıtma tesis


Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarlarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. 


5216 sayılı yasayla sınırlarına dahil olan ilçelerde arıtma yatırımlarını tamamlayan, Yeni Foça ve Menemen Türkelli’ye kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarını sürdüren İZSU; gözünü şimdi de Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelere çevirdi. Projesi ve yeri hazır olan arıtma tesisi için de çalışmalar başladı. İZSU Genel Müdürlüğü, ilk olarak Tire’ye ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için harekete geçti. Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi’ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için yapım ihalesine çıkmaya karar verdi. 66 bin nüfusa hitap edecek arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su...