08 / 05 / 2024

Tirebolu-Torul yolu ihalesi

Tirebolu-Torul yolu ihalesi

Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 1975'te bölgeye yaptığı ziyaret sırasında Giresun Limanı'nın verimli çalışabilmesi için gerekliliğine işaret ettiği Tirebolu-Torul yolunun proje ihalesi gerçekleştirildi.

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Yapı Merkezi, Slovenya'da demir yolu ihalesi kazandı!

Türk İnşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde yer aldığı ortak girişim, Slovenya'da demir yolu ihalesi kazandı...

Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ihalesi mecliste!

Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi TBMM'de!

Rize-İspir Yolu-İyidere Ayrımı-İkizdere il yolu ikmal inşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi TBMM'de!

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Akhisar çevre yolu ihalesi mecliste!

Akhisar çevre yolu ihalesine ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakırlıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Orhangazi dördüncü etap ihalesi 26 Haziran'da!

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi'de Hamzalı yolu üzerinde bulunan arsada inşa edilecek dördüncü etap TOKİ konut ihalesi 26 Haziran'da yapılıyor.

Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı!

1 yıl önce temeli atılan Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı. Projenin bölgenin en önemli yatırımı olduğu ifade ediliyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi yarın!

Trabzon İli Ortahisar İlçesi Tabakhane Vadisi Rekreasyon Alanı İnşaatları İle Bağlantı Yolu Yapım İnşaatı ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Gelibolu Orduevi sahil yolu düzenlenecek!

Gelibolu Orduevi altı sahil yolu mimari, peyzaj uygulama projelerinin birinci etabının yapım işi ihalesi yapıldı. Proje 245 günde tamamlanacak.

Tirebolu-Torul yolu ihalesi Haberi

Tirebolu-Torul yolu ihalesi


Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 1975'te bölgeye yaptığı ziyaret sırasında Giresun Limanı'nın verimli çalışabilmesi için gerekliliğine işaret ettiği Tirebolu-Torul yolunun proje ihalesi gerçekleştirildi.


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın,  yaptığı yazılı açıklamada, Tirebolu-Torul yolu projesinin Osmanlı dönemine kadar  uzanmakla birlikte devlet programına 1976 yılında girdiğini belirtti.


Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 1975 yılında bölgeye yaptığı  ziyarette, Giresun Limanı'nın verimli çalışabilmesi için Tirebolu-Torul yolunun  mutlaka yapılması gerektiğini ifade ettiğini kaydeden Günaydın, bu doğrultuda  çalışmaların başlatıldığını aktardı.


Günaydın, o süreçle başlayan çalışmaların 2000'li yılların başına  kadar sürdüğünü ancak yolun yüksek ölçekli bir yol ağına dönüştürülemediğine  dikkati çekti.


Karadeniz'in iç bölgelere açılan en kısa (86 kilometre) ve eğimi düşük  geçiş güzergahı olan Tirebolu-Torul yolunun, karayolları ağında 1'inci sınıf yol  ağında gözükmemesinin, özellikle uluslararası ticari geçişlerde...