28 / 04 / 2024

Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı!

Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı!

1 yıl önce temeli atılan Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı. Projenin bölgenin en önemli yatırımı olduğu ifade ediliyor.



1 yıl önce temeli atılan Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi tamamlandı. İşte Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Yavuz Donat'ın yazısı...


Daha geçenlerde buradaydık... Seçimden hemen önce. Şimdi Malatya'dayız. Sekizinci "İl buluşmaları." Daha önce de yazdık... Malatya "Yükselen şehirlerden." "Vali, belediye, milletvekili, emniyet, üniversite" uyum içindeyse... Şehir sınıf atlıyor.
Malatya gibi.

Yeşilyurt... Gündüzbey... Malatya'nın "Biraz yüksek rakımlı" yerleri. Malatya sıcaktan kavruluyor. "Az biraz" yüksek yerler ise serin. "Buralar" Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın söylemiyle "Lezzet vadisi." Çay bahçeleri... Kır kahvaltısı... Piknik yerleri... Lokantalar. Su Sesi... Kirazlı Konak... İkram Sofrası... Dalbastı Kafe... Masal Et Dünyası... Yeşil Park... "Mekân çok." SABAH ekibi olarak kahvaltıyı "Su Sesi"nde yaptık.

Milletvekilleriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı'yla birlikte. 2013'te de "Buraya" gelmiştik... Yazmıştık... 1 Mayıs 2013- Çarşamba. "Bölge öylesine gelişmiş ki" inanamadık. Bu gözlemimizi söyleyince Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat "Teşvik ediyoruz" dedi. 

- Böyle mekânların açılmasını destekliyoruz. Temiz... Ucuz... Ve ne yerseniz "Organik."


ACİL İHTİYAÇ

Kuzey çevre yolu... Malatya için "Olmazsa olmaz." İhalesi bitmiş... Yapılıyor.
Ama bir an önce bitirilmeli.
Malatya'nın "En stratejik yatırımı" desek yeridir.


Geri Dön