03 / 05 / 2024

TKYD

TKYD

Şimşek, "Vergilendirme sistemini değiştireceğiz. Bu portföy yönetim şirketleri çerçevesinde kaynak yönetimi potansiyelini artıracak. Başta gayrimenkul olmak üzere belli alanlarda büyük imtiyazlar, istisnalar var. " dedi.

BES bugüne kadar 12.6 milyon katılımcıya ulaştı!

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12.6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.

Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde Doğuş Gayrimenkul'e ödül!

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) düzenlediği Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde konuşan  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Bora Oruç önemli açıklamalar yaptı. 

Cüneyt Demirkaya: Altyapı ve gayrimenkule yatırım artar!

TKYD Genel Koordinatörü Dr. Cüneyt Demirkaya, dünyada son yıllarda emeklilik yatırımcıları hisse ve bono gibi geleneksel yatırım araçlarının yanında altyapı ve gayrimenkul gibi yatırım araçlarına artan oranda yatırım yaptıklarını belirtti.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nden TAV'a ödül!

TKYD’nin beşincisini bu yıl düzenlediği ödüllerde TAV Havalimanları Türkiye’de Yönetim Kurulu kategorisinde en yüksek nota sahip şirket oldu...

Önce Yatırımcı konferansı 16 Mayıs'ta düzenleniyor!

CFA Society of Istanbul - Yatırım Profesyonelleri Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) işbirliği ile 16 Mayıs 2014 tarihinde, Yapı Kredi Bankası D Blok Konferans Salonu’nda “Önce Yatırımcı” konferansı düzenleniyor...

Finans sektörü kurumsal yönetimle büyüyor!

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin ilk günkü oturumları “Finans Sektöründe Kurumsal Yönetimin Önemi” paneliyle sona erdi...

TKYD Haberi

TKYD

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, profesyonel portföy yönetim şirketlerinden beklentilerin olduğunu belirterek, "Sırtınızı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dayayıp yüksek ücretler, düşük performansla yolunuza devam edemezsiniz. Açık ve net olarak söylüyorum. Biz bu piyasayı yakından gözetliyoruz" dedi.


Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iş birliğiyle Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen portföy yönetimi sektörünün 100 milyar liraya ulaşması ve Türkiye ekonomisine katkılarına yönelik toplantıda yaptığı konuşmada, firmaların gelecek dönemde özkaynak ağırlıklı bir çaba içerisine girmeleri gerektiğini söyledi.


Bir devrin sonuna gelindiğini belirten Şimşek, küresel kriz sonrasında gelişmiş ülkelerin krizden çıkmak için büyük ölçekte para bastıklarını ve bu likiditenin bir kısmının gelişmekte olan ülkelere aktığını ifade etti.


Bunun hem maliyetleri aşağıya çektiğini hem de yatırımların rahat bir şekilde finansmanını sağladığını vurgulayan Şimşek, ama şimdi...