04 / 05 / 2024

TMMOB ankara kentsel dönüşüm paneli

TMMOB ankara kentsel dönüşüm paneli

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ortaklığında düzenlenecek “Kentsel Dönüşüm Paneli" 3 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

Ankara kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

10 yıldır Akyurt'un gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Ayık, Beyazıt mahallesinin 192 dönüm arazisinde modern ve yeni bir Akyurt'u ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Aura Design imzalı Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamam!

Ankara kentsel tasarım projesinin merkezinde bulunan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımı ise Aura Design Studio’ya ait…

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelip ilçede bulunan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ankara 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

TOKİ Ankara Kızılcahamam Kentsel Dönüşüm ihalesi 20 Ağustos'ta!

TOKİ Ankara ili Kızılcahamam ilçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 95 adet konut, 17 adet dükkan ihalesi 20 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

AOÇ'deki 1 milyon metrekarelik alan imara açıldı!

TMMOB Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılan plan değişiklikleriyle son 2 ay içinde bir milyon metrekare arazinin daha imara açıldığını belirtti.

TMMOB ankara kentsel dönüşüm paneli Haberi

TMMOB ankara kentsel dönüşüm paneli

Mekan, yaşam, kent, kır değişiyor, dönüşüyor. Mekansal müdahaleler, kentsel toplumsal eşitsizlikler ve gerilimler çetrefilleşiyor. Neoliberal politikalar bağlamında, kentsel dönüşüm kavramı çeşitleniyor ve kentsel dönüşüm uygulamaları günbegün artıyor. Kimileri kazanıyor, kimileri kaybediyor, sosyal adalet sorunları yaratılıyor ve karşıt mücadele pratikleri örülüyor.


Türkiye'nin bilhassa son on yılı içinde farklı düzlemlerinde tartışılagelen kentsel dönüşüm kavramını yeniden ele alarak güncel gelişmeler, değişiklikler ve durumlar üzerinden kapsamlı bir değerlendirme yapmak amacıyla, meslek alanlarımız içerisinde hala yakıcı bir sorun alanı olan ‘Kentsel Dönüşüm'ü Ankara’yı odağa alarak tartışmaya açılıyor. 


TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ortaklığında düzenlenecek “Kentsel Dönüşüm Paneli" 3 Ekim 2015 tarihinde İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu'nda...