17 / 05 / 2024

TMMOB asansör faciası açıklaması

TMMOB asansör faciası açıklaması

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, kent yağması ve rant politikalarının, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gerekleri ile insan yaşamının hiçe sayıldığını belirtti...

TMMOB'dan asansör faciası açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası, Torun Center’daki kazada 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "rant tutkusu nedeniyle gerçekleşen bu cinayetin hesabı verilmelidir" ifadelerini kullandı

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Ankara Demetevler’e asansör uyarısı!

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Demetevler bölgesi uyarıldı.

Fi Yapı asansör kazasına bakımsız cıvata sebep oldu!

Makine Mühendisleri Odası'nın İstanbul Esenyurt'ta 3 inşaat işçisinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili incelemesinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre mühürlü binadaki asansörün bağlantı cıvataları bakımsız kaldı. Fren sistemi çalışmayan asansör düştü.

Fi Yapı asansör kazasının yaşandığı bina mühürlü bir bina!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

Esenyurt'ta düşen asansörün bakımı yapılmış mıydı?

İstanbul’daki asansör faciasında 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Yasin Bakır’ın ağabeyi Adem Bakır, ‘Asansörün bakımı yoktu. Uyarmıştım. Asansör daha önce de birkaç kez düştü’ diye konuştu.

Ankara'da 7 Bin 300 asansör kırmızı etiketli!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Sadettin Özkalender, Başkent’te 50 bin kadar asansör var olduğunu belirtti.

Torun Center asansör kazasında tazminatlar ödendi!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, geçen yıl yaşanan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerinin maddi anlamda mağdur olmalarını önlediklerini söyledi.

Torun Center'daki asansör faciasında hiç tutuklu kalmadı!

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatının 32’nci katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin davada 5.5 ay sonra tutuklu sanık kalmadı.

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç' in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı...

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 7. İş, Güvenlik ve Yaşam Ankara Zirvesi'ne katıldı.Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

TMMOB asansör faciası açıklaması Haberi

TMMOB asansör faciası açıklaması


TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, kent yağması ve rant politikalarının, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gerekleri ile insan yaşamının hiçe sayıldığını belirterek iş ekipmanlarının periyodik kontrollerinin artırılıp kamusal denetimin ivedilikle benimsenmesini istedi TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde, MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, ZMO Şube Başkanı Semih Karademir, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, Kimya Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Çelik, Gıda Mühendisleri Şehmus Alparslan ve çeşitli odaların temsilcileri ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kavi, Türkiye'de iş kazalarının her geçen gün artmasına karşın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kazaları izlediğini ifade etti. Kentsel rant süreçleri ile iş kazalarının bağıntılı olarak arttığını,...