02 / 05 / 2024

tmmob engelli

tmmob engelli

TMMOB Engelli Mühendis Mimar Şehir Plancıları Çalıştayı 24 Aralık 2011 tarihinde Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde gerçekleştirilecek

Kleemann engelli asansörleri ile engelleri kaldırıyor!

Tekerlekli sandalye kullananlar, koltuk değneği gibi destekler ile adım atabilenler ve de merdiven çıkmakta zorlanan yaşlı insanlar için Kleemann, engelli asansörleri ile adeta kurtarıcı oluyor.

Karşıyaka Belediyesi görme engelli yollarını yeniliyor!

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi projelere devam ediyor. Belediye ilçe genelindeki, hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için çalışma başlattı.

TMMOB'dan İş Güvenliği tepkisi!

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, kent yağması ve rant politikalarının, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gerekleri ile insan yaşamının hiçe sayıldığını belirtti...

TMMOB'dan asansör faciası açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası, Torun Center’daki kazada 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "rant tutkusu nedeniyle gerçekleşen bu cinayetin hesabı verilmelidir" ifadelerini kullandı

TMMOB'den asansör kazasıyla ilgili açıklama!

TMMOB Türkiye Makina Mühendisler Odası İstanbul Şubesi, Torunlar İnşaat şantiyesinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası hakkında yazılı bir açıklama yaptı: Bizim yaptığımız kontrol 30 Ağustos'a kadar geçerliydi!

Bağcılar'da engelli akülü araçları için şarj istasyonu açıldı!

Akülü araç kullanan engellilerin yolda kalma korkusu sona erdi. Bağcılar’da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu’nda araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar...

Engelli çalıştırmayana ihale yok!

Kamu ihalelerinde yerli ürüne yüzde 15 fiyat avantajı uygulaması zorunlu hale getirilirken, " engelli işçi " çalıştırılması koşulunun şartnamelere girmesi de binlerce engelliye iş umudu oldu...

TMMOB: Atlama kulelerinde mühendislik hizmetleri tam yapılamamıştır!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum'da atlama kulelerinin çökmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, "Atlama kulelerinin hazırlanmasında ve yapım sırasında mühendislik hizmetlerinin tam olarak yapılmadığı anlaşılmıştır" dendi.

TMMOB atlama kuleler için ön rapor hazırladı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı..

TMMOB, Kadıköy Moda Bostanı projesinin durmasını istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB'dan geldi. Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini söyledi..

TMMOB Şehir Plancılar Odası yönetim kurulu başkanı Tayfun Kahraman evleniyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'de Yönetim kurulu başkanı Tayfun Kahraman ile Meriç Demir evleniyor. Çiftin düğünü 31 Ağustos Pazar günü saat 20:00'de yapılacak..

Sakarya Engelli Hizmetleri yeni yerine taşındı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yeni yerinde hizmete başladı. Artık engelli kursları, destek ve eğitim hizmetleri şehrin sosyal politika merkezi olan Sosyal Gelişim Merkezi’nden verilecek.

Adem Kuyumcu: Engelli vatandaşların tatil yapabileceği tesisler yok denecek kadar az!

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engelli vatandaşların tatil yapabilecekleri tesislerin yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekerek, maddi imkanı olmasına rağmen çok sayıda engellinin tatil yapamadığını belirtti.

tmmob engelli Haberi

tmmob engelli

 

İşte program;

TMMOB ENGELLİ MÜHENDİS MİMAR ŞEHİR PLANCILARI ÇALIŞTAYI PROGRAMI

24 Aralık 2011 Cumartesi

Çağdaş Sanatlar Merkezi Ankara

09.30 Kayıt

10.00 Açılış - TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI

10.15 Film gösterisi

10.30 - 12.30

1. OTURUM: ENGELLİ YAŞAMA TOPLU BAKIŞ

Oturum Başkanı

Ömer Özgül / Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı

Engelliler İle İlgili Mevcut Yasa ve Yönetmelikler

Ayşegül Badur / Peyzaj Mimarları Odası

BM Uluslararası Engelli Haklar Sözleşmesi

Yrd.Doç. İdil Işıl Gül / Bilgi Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Hukuku Öğretim Üyesi

Engelliler İçin Ulaşılabilirlik

Dr. Deniz Çağlayan Gümüş / Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engellilere Psikolojik ve...