05 / 05 / 2024

TMMOB eylem

TMMOB eylem

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

TMMOB'dan Büyükşehir'in imar planına karşı yol eylemi!

TMMOBİzmir İl Koordinasyon Kurulu, Zorlu Holding'in gökdelen yapımına olanak veren Alsancak-Kahramanlar Nazım îmar Planı ile yıllardan bu yana kullanılan 1351 Sokak'ın 85 metresinin kapatılmasına tepki gösterdi...

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

TMMOB atlama kuleler için ön rapor hazırladı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı..

TMMOB, Kadıköy Moda Bostanı projesinin durmasını istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB'dan geldi. Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini söyledi..

TMMOB Şehir Plancılar Odası yönetim kurulu başkanı Tayfun Kahraman evleniyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'de Yönetim kurulu başkanı Tayfun Kahraman ile Meriç Demir evleniyor. Çiftin düğünü 31 Ağustos Pazar günü saat 20:00'de yapılacak..

TMMOB: 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 gölet denize karıştı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu iddia ederek, “Ciddi su krizi yaşanacak” uyarısında bulundu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ imar planı açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 20 Mayıs'ta onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı iptali için 21 Temmuz 2014 tarihinde dava açtı. İşte TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ planlarına ilişkin 21 Temmuz tarihli açıklaması...

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Eylem Planı çıkartacak!

İstanbul Ticaret Odası, İnşaat ve Gayrımenkul Sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı hazırlatacak. Eylem planını çıkartacak firma, kapalı zarf usülü yapılacak hizmet alım ihalesiyle belirlenecek. İşte o ihalenin detayları...

İnşaat ve gayrimenkul sektörü 2023 eylem planı ihalesi yapılacak!

İstanbul Ticaret Odası "İnşaat ve gayrımenkul sektörü 2023 stratejik eylem planı" hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıyor. Peki ihale başvurusu ne zaman ve nereye yapılacak?

Malatya'da kuraklık nedeniyle tarlasını sulayamayan çiftçilerden eylem!

Malatya'da kuraklık nedeniyle tarlasını sulayamayan çiftçiler eylem yaptı.Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılmasını talep etti.

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı

İstanbul-İzmir otoyol projesinde kamulaştırma için eylem düzenlendi!

İstanbul - İzmir Otoyol projesinde, imar planı ve proje bağlamında teknik hataların bulunduğunu öne süren Bornovalılar, kamulaştırmada belirlenen değerlerin de düşük olduğunu belirterek eylem düzenledi.

TMMOB: Konak Tüneli'ne karşıyız!

Konak Tüneli ’nin yapım çalışmaları nedeniyle yıkım tehdidi altında kalan Damlacık halkının isyanına Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İzmir Şubesi de ortak oldu. TMMOB yaptığı açıklamada "Konak Tüneli'ne karşıyız" dedi

TMMOB eylem Haberi

TMMOB eylem


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak. TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Keskin ve Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Halim Karabekir, meclisten geçecek olan torba yasasının amacının TMMOB’u bitirmek olduğunu dile getirdi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Keskin ve Karabekir, “Torba yasası geçerse, TMMOB yetkisiz, etkisiz bir örgüt haline gelecek. Hükümet geçtiğimiz gün TMMOB’u kendine bağlayıcı yasalar çıkardı. Yasa, TMMOB’un mali ve idari denetimi Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na bağlandı. Bu yasa odalarımızın üzerinde bir yaptırım kararı olmakla beraber, sesimizin kesilmesi haline geliyor. Bugün Türkiye’de en özgür kendini ifade eden kurumların başında TMMOB geliyor. Bu torba yasasının çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Manşet...