29 / 04 / 2024

TMMOB eylem yapacak!

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.




Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak. TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Keskin ve Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Halim Karabekir, meclisten geçecek olan torba yasasının amacının TMMOB’u bitirmek olduğunu dile getirdi.

 

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Keskin ve Karabekir, “Torba yasası geçerse, TMMOB yetkisiz, etkisiz bir örgüt haline gelecek. Hükümet geçtiğimiz gün TMMOB’u kendine bağlayıcı yasalar çıkardı. Yasa, TMMOB’un mali ve idari denetimi Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na bağlandı. Bu yasa odalarımızın üzerinde bir yaptırım kararı olmakla beraber, sesimizin kesilmesi haline geliyor. Bugün Türkiye’de en özgür kendini ifade eden kurumların başında TMMOB geliyor. Bu torba yasasının çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Manşet Kocaeli


Geri Dön