15 / 05 / 2024

TMMOB eylem mi yapacak

TMMOB eylem mi yapacak

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

Deprem imar affını affedecek mi?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe’nin depremle ilgili açıklamalarını değerlendiren Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı Olcay Erözden, ''Deprem imar affını affedecek mi?'' sorusuna yanıt verdi.

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Geçmişten Bugüne Bornova projesine ödül!

Bornova Belediyesi'nin 'Geçmişten Bugüne Bornova' isimli seminer projesi TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın "Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü" ne layık görüldü.

Kapıcıya tazminat ödenir mi?

Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedel oluyor. Peki, kapıcının işten çıkarılması halinde tazminat hakkı doğar mı? Kapıcıya tazminat ödenir mi?

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

Avukat Kadir Kurtuluş: Eylem planıyla ilk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

Bitmemiş ev satın alanlar emlak vergisi beyannamesi verir mi?

İnşaatı devam eden bir binadan daire aldığınızı farz edelim. Emlak vergisi beyannamesi vermeniz gerekiyor mu merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bitmemiş ev satın alanlar emlak vergisi beyannamesi verir mi, detayları...

Kira kontratı kendiliğinden yenilenir mi?

Kira kontratında belirtilen süre boyunca kiracı, söz konusu mülkü kullanma hakkına sahip olur. Peki, kira kontratı kendiliğinden yenilenir mi, detayları...

Bizim evin üstünden yol geçer mi?

Çevrenizde birçok kişinin evinin imar planlarına göre yol geçeceği için kamulaştırıldığını duyuyorsunuz. Peki "Bizim evin üstünden yol geçer mi?" diye merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Evcil hayvanlar evde beslenebilir mi?

Yeni bir eve sahip olduğunuzu ancak sizinle birlikte yaşayan bir evcil hayvanınızın olduğunu farz edelim. Evcil hayvanlar evde beslenebilir mi merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde...

Konut kredisi borcu başkasına devredilebilir mi?

Konut kredisi kullanarak bir ev sahibi olduğunuzu ancak devretmek istediğinizi farz edelim. Konut kredisi borcu başkasına devredilebilir mi sorusunun yanıtı ve detaylar haberimizde...

TMMOB eylem mi yapacak Haberi

TMMOB eylem mi yapacak


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak. TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Keskin ve Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Halim Karabekir, meclisten geçecek olan torba yasasının amacının TMMOB’u bitirmek olduğunu dile getirdi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Keskin ve Karabekir, “Torba yasası geçerse, TMMOB yetkisiz, etkisiz bir örgüt haline gelecek. Hükümet geçtiğimiz gün TMMOB’u kendine bağlayıcı yasalar çıkardı. Yasa, TMMOB’un mali ve idari denetimi Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na bağlandı. Bu yasa odalarımızın üzerinde bir yaptırım kararı olmakla beraber, sesimizin kesilmesi haline geliyor. Bugün Türkiye’de en özgür kendini ifade eden kurumların başında TMMOB geliyor. Bu torba yasasının çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Manşet...