29 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurları 2 Şubat'ta eylem yapacak!

Innovia 4 mağdurları 2 Şubat'ta eylem yapacak!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini Eylül 2018'de durdurmuştu. Projeden ev alan ve mağdur olan vatandaşlar 2 Şubat tarihinde Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde eylem yapacak.



İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz Eylül 2018'de durdurdu. Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları 2 Şubat tarihinde saat 15:00'de Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde eylem yapacak.

Senelerdir seslerini duyurmaya çalışan fakat karşılarında ne inşaat şirketinden ne devletten bir yetkili bulamayan konut mağdurları sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Konut mağduriyeti TBMM gündemine taşındı

Konut alma hayaliyle biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun yaşadığı sorunlar geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etti. 

Yüzbinlerce mağdurun çilesini Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi. Verilen önergede "Barınma hakkı, temel hak ve özgürlükler kapsamında ele alınmalı ve bu yaklaşımla çözüm yolları aranmalıdır. Türkiye genelinde tamamlanamayan mesken inşaat ve projeleri nedeniyle oluşan konut mağduriyetlerinin boyutlarının belirlenmesi, sorunların tespit edilmesi ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Neler olmuştu?


İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini 2018'in Eylül ayında durdurdu. 

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir konuşan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini açıklamıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek yıllardır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor.

 

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön