11 / 05 / 2024

TMMOB istanbul galataport basın açıklaması

TMMOB istanbul galataport basın açıklaması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Galataport projesi için mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanması çağrısında bulundu.

TMMOB'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), “Kanal İstanbul Projesi’nde Bilim İnsanlarına Baskı Deşifre Oldu: Hukuksuzluğa Son, Proje İptal Edilmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması hazırladı.

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

TMMOB: Kanal İstanbul’un ÇED’inde tutarsızlık var!

Kanal İstanbul’un ÇED raporu, TMMOB tarafından değerlendirildi. Uzmanlar, 1595 sayfalık raporda tutarsızlıklar olduğunu kaydederek hesaplanan maliyetin açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

TMMOB'dan Kanal İstanbul'a dava!

TMMOB ve birliğe bağlı 12 oda, Kanal İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı dava açtı.

TMMOB İstanbul Şubesi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul’un birçok açıdan ciddi tahribatlara sebep olacağını ileri süren Çevre Mühendisi Raşit Deniz, kanalla, İstanbul’un bağrına son hançerin saplanacağını söyledi. 

TMMOB Kanal İstanbul için yapılan ihaleye iptal davası açtı!

TMMOB ve bağlı odalar tarafından İstanbul projesi güzergahında kalan tarihi iki köprünün taşınması işi için yapılan ihale için yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldı...

TMMOB'den Kanal İstanbul'a karşı dava çağrısı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzere bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB, projeye itiraz eden İstanbullulara, "17 Şubat 2020 tarihine kadar Kanal İstanbul Projesi’ne dava açma hakkınız bulunuyor" dedi...

TMMOB: Kanal İstanbul, Sazlıdere’yi yok edecek!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, çılgın proje Kanal İstanbul ve projenin ÇED raporuna ilişkin görüşlerini anlattı.

TMMOB: İstanbul depreme hazır değil!

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbullulara deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB), 'İstanbul Depremi ve Beklenen Tehlikeler' konulu bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

TMMOB: İstanbul'daki deprem toplanma alanlarında AVM’ler var!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul'da meydana gelen depremler sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kurul "İstanbul’da acil durum yolları yetersiz, deprem toplanma alanları üzerinde AVM var" dedi...

İstanbul TMMOB Şehir Plancıları Odası Üye Buluşması 9 Aralık'ta!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 9 Aralık 2018 Pazar günü Kahvaltılı Üye Buluşması düzenleyecek...

CHP ile TMMOB yaşanabilir İstanbul için imza attı!

Dönem başkanlığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yaptığı CHP İstanbul Belediyeler Birliği ve TMMOB arasında yaşanabilir bir İstanbul için işbirliği protokolü imzalandı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nden Taksim Dayanışması açıklaması!

Taksim Dayanışması davasında ilk duruşma 12 Haziran Perşembe günü saat 09:30`da Çağlayan Adliyesi`nde görülecek. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor...

TMMOB istanbul galataport basın açıklaması Haberi

TMMOB istanbul galataport basın açıklaması

 TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası dün ortak yaptıkları basın açıklamasında Galataport projesi için mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanması çağrısında bulundu. Çağrıda "'Galataport' olarak adlandırılan tüm planlama süreçleriyle birlikte ÇED sürecine ilişkin olarak da yapılan tüm işlem ve eylemler derhal durdurularak kamunun zarara uğratılmasının önüne geçilmeli, sorumlu idare kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet verecek ve yargıyı baskı altına almaya yönelik açıklamalardan vazgeçmelidir"...