27 / 04 / 2024

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Bornova'da bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Zamların ardından faturalar tavan yaptı! İşte doğalgaz, elektrik zammı ve yeni faturalar...

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, gelen son zamlarla beraber vatandaşların senelik fatura harcamasının 12 bin Türk Lirası'nı geçtiği belirlendi. Peki son zamlarla faturalarda son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31393 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi açıklaması!

İzmir’de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde birço kbina hasar gördü, çok sayıda bina ise yıkıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 24 kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener AVM tesisatlarında alınması gereken önlemlere değindi....

Koronavirüse karşı binalarda havalandırma tavsiyeleri!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Üyesi Aytekin Çakır, binalarda kullanılan havalandırma sistemlerinin Kovid-19 gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtti...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan deprem çağrısı!

Elazığ’daki deprem gündemde olmaya devam ederken TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

İzmir İnşaat Mühendisleri Odası'ndan deprem uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında, olası büyük bir depreme karşı hala tam olarak hazırlıklı olunmadığı söylendi. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Haberi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Bornova ilçesinde bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.


Odanın yönetim kurulundan yapılan açıklamada, kaza yerinde uzmanların yaptığı incelemede, platforma ait bir üretici ve kapasite etiketinin bulunmadığı, platform üzerinde rüzgar hızını tespit eden ve aşırı rüzgarlı durumlarda platformun çalışmasını durduran bir güvenlik sistemin bulunmadığının görüldüğü kaydedildi.


Ayrıca aşırı yük sisteminin bulunmadığı, sabit ankrajların bağlantı pabuçlarında bulunması gereken 11 saplamadan her bir ayakta yalnızca 6 saplamayla bağlantı yapılmış olduğu, destek ayaklarında ise bağlantının yapılmamış olduğu, sabit ankrajlarda atılan 6 saplamanın zemine dökülmüş şap katmanına saplandığı, betona kadar ulaşmamış olduğu, dikey yaşam halatlarının kendi ankraj noktaları yerine bina üzerindeki baca çıkışlarına...