17 / 05 / 2024

TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans

TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans

Antalya Milletvekili Gürkut Acar TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda, Yapı Denetim Yasası, TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans verdi. Gürkut Acar, Türkiye'nin en büyük sorununun denetim sistemi olduğunu vurguladı.

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan deprem çağrısı!

Elazığ’daki deprem gündemde olmaya devam ederken TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası harita ve kadastro mühendisleri odası serbest mühendislik müşavirlik büroları tescil yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Adana planlama ve uygulama sürecinde sorun yaşıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, planlama ve uygulama süreçlerinde Türkiye’de en çok sorun yaşayan illerin başında Adana’nın geldiğini vurguladı.

Yaşar Tanrıverdi: İmar planları bütünsellikten uzak olmamalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, 2016 yılının Türkiye ve Adana için tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu bildirdi.

Torba yasaya HKMO'dan tepki!

20 kanunda toplam 32 maddede yapılan değişikliğe TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tepki gösterdi.

Hasan Zengin: Arazi mülkü değer kazandı!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ülkemizde artık ekonominin üretime dayalı değil, daha çok gayrimenkul rantı üzerinde döndüğünü işaret ederek, arazi mülkünün değer kazandığını ifade etti.

Ankara Kentsel Dönüşüm Paneli 3 Ekim'de!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ortaklığında düzenlenecek “Kentsel Dönüşüm Paneli" 3 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans Haberi

TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans

İMO Konferans Salonu'nda yapılan konuşmada Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Türkiye'nin en büyük sorununun denetim sistemi olduğunu vurguladı. 


Acar, "AKP kamu denetimi anlayışını tamamen devre dışı bırakmıştır. Kamu kurumlarının bütün denetim birimlerinin yapısı değiştirümiş ve etkisizleştirilmiştir. Özelleştirmeye paralel olarak bu alanm da özelleştirilmesi, AKP eliyle sürdürülmektedir" dedi ve yapı-denetim sistemi de denetim sisteminin özelleştirmesi sürecinin parçasıdır şeklinde konuştu. 4708 sayılı yapı denetimi hakkında kanun 2001 yılında çıkmış, 2008'de cezalarla ilgili bir düzenleme olmuş ondan sonra hukuksuz kanun hük münde kararnamelerle bazı değişiklikler olmuştur diyen Acar, "Anayasa'ya aykırı şekilde yapılan bu değişiklikler anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiştir" şeklinde konuştu. 


"Türkiye'de inşaat sektörü kontrolsüz büyüyor" 

Müteahhitler Birliği'nin raporuna göre Türkiye'de müteahhit sayısının 280 bin dolayında, inşaat sektörünün büyüklüğü 45 milyar düzeyinde şeklinde konuşan Av....