26 / 07 / 2024

TMMOBa denetleme kararı mı çıktı

TMMOBa denetleme kararı mı çıktı

Bakanlar Kurulu'nun Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı bazı odaların idari ve mali denetiminin yapılması hakkındaki kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki TMMOB'da hangi odayı hangi Bakanlık denetleyecek?

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Bankalar da dahil! Flaş bir karar aldı... Herkesi ilgilendiriyor, resmen yeni dönem

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kartlarla ilgili çok önemli bir karar alındı. Bundan sonra temassız ödemelerde yeni döneme geçilecek.

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tebliğiyle ticari kredi kullandırım ücretlerine sınırlama getirildi. Böylece Kredi kullandırım ücretleri rotatif krediler dışında kullandırılan kredinin yüzde 1,10’unu geçmeyecek. Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerine dair yeni bir karar aldığını açıkladı. İşte BDDK’nın konut kredilerine ilişkin aldığı kararın ayrıntıları!

ABD'de alınan kripto para kararı piyasayı nasıl etkileyecek? 

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi,  ülkede yer alan bankaların kripto paraları kapsayan belli faaliyetlerde bulunmadan önce yazılı izin almalarına yönünde karar almıştı. Peki, bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte uzman görüşleri...

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

Emlakbank, hükümetin kararını bekliyor!

16 yıl sonra, Meclis'te yapılan düzenlemeyle tasfiye kararı kaldırılan Emlakbank'a faaliyete geçmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 31 Mayıs 2018'e kadar süre tanındı.

Artvin Ardanuç HES projesi protesto edildi!

Artvin Ardanuç'a yapılmak istenen beş HES regülatörü ve taş ocağı projesine halkın tepkisi büyüyor. Bölgeye iş makinelerinin getirilmesine ve HES inşaatının başlaması ihtimaline karşı Ardanuç halkı nöbetlerle bölgeyi denetleme kararı aldı.

BDDK gayrimenkul haklarının değerlemesi yetkisi kararını yayınladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre BDDK gayrimenkul projesi haklarının değerlemesi yetkisi kararını yayınladı...

Maliyenin denetleme kararına emlakçılar tepki gösterdi!

'Kira ve satış beyanlarını araştırıyoruz' diyen Maliye Bakanı Şimşek'e emlakçılardan tepki var... Emlak Müşaviri Salim Taşcı, 'Gayrimenkuldeki, vergi geliri bordro mahkumları gibidir. Vergide hafiyecilik değil, kanunlar geçerlidir' dedi

TMMOBa denetleme kararı mı çıktı Haberi

TMMOBa denetleme kararı mı çıktı



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı bazı odaların ilgili Bakanlık tarafından idari ve mali denetiminin yapılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü (22 Mayıs 2014 Perşembe gün ve 29007 sayılı) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


İşte o karar ve TMMOB'da hangi odanın hangi Bakanlık tarafından denetleneceğini gösteren o liste; 


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6220


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı bazı odaların idari ve mali denetiminin yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun ek 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 7/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


7/4/2014 TARİHLİ VE 2014/6220 SAYILI

KARARNAMENİN EKİ


KARAR

MADDE 1 – (1) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı ekli listede yer alan odalar üzerinde idari ve mali denetim, karşılarında gösterilen...