29 / 04 / 2024

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tebliğiyle ticari kredi kullandırım ücretlerine sınırlama getirildi. Böylece Kredi kullandırım ücretleri rotatif krediler dışında kullandırılan kredinin yüzde 1,10’unu geçmeyecek. Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.



BDDK'nın ticari kredilere uygulanan komisyon ücretleriyle ilgili yaptığı sınırlama kaarı Resmi Gazete'de duyurularak uygulamaya kondu.

Duyurulan düzenlemeye göre, kredi tahsis ücretleri ilk limit tahsisinde tahsis edilen kredi limitinin yüzde 0,25’in ve limit yenilemelerinde yenilenen limitin yüzde 0,125’ini geçemeyecek.

Limitin artırıldığı durumlarda ise ilave limitin üzerinden yeni bir kredi tahsis ücreti alınabilecek.

Limit tahsis veya yenileme talebi ticari müşteriden gelmediğisrece kredi tahsis ücreti alınamayacak.

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete de


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön