30 / 04 / 2024

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tebliğiyle ticari kredi kullandırım ücretlerine sınırlama getirildi. Böylece Kredi kullandırım ücretleri rotatif krediler dışında kullandırılan kredinin yüzde 1,10’unu geçmeyecek. Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Azami kredi tahsis ücreti yıllık olup tahsis edilen limit süresinin ay sayısı dikkate alınarak oransal uygulanır.

Kredi kullandırım ücretleri yüzde 1,10'u geçemeyecek kararı yürürlükte

BDDK'nın yeni düzenlemesine göre kredi kullandırım ücreti sadece nakdi kredilerden alınabilecek.

Kredi kullandırım ücretleri rotatif krediler hariç olmak üzere kredinin yüzde 1,10’unu geçemeyecek şekilde yeniden düzenlendi.

Rotatif kredilerde ise ortalama kredi kullandırım bakiyesinin yıllık yüzde 1’ini aşamayacak.

Rotatif kredilerin kullandırım ücreti ilgili dönemin ortalama kredi kullandırım bakiyesi üzerinden dönem sonlarında tahakkuk ettirilecek, diğer nakdi krediler içinse her bir kullandırım anında tahakkuk ettirilecek.

Bir yıldan az vadeli kredi kullandırımlarında azami kredi kullandırım ücreti, vade gün sayısı dikkate alınarak ve oransal düşülerek uygulanacak.

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 yeni konut geliyor!

1 dolar 10 gün sonra işte bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön