30 / 04 / 2024

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

Kısa süre önce ikinci el motorlu kara taşıtları hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İkinci el araçların sıfır araçlardan daha fazla fiyata satışı sunulması Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılına kadar yasaklandı. Bu kararla araç piyasasında yeni dönem başladı. 



İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme getirildi. Yeni yönetmeliğe göre ikinci el araçların fiyatları sıfır araç fiyatlarından daha yüksek olmayacak. İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik tüm vatandaşlara Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu sınırlamaya uymayan kişilere ise Ticaret Bakanlığı tarafından 300 bin TL ceza yaptırımı uygulayacak. 

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara uymayanlar 300 bin TL ceza alacaklar

Ticaret Bakanlığı kişilerin kurala uymaması durumunda 300 bin liraya ceza kesme yetkisine sahip olacak.  Bakanlık, otomotiv sektöründeki adaletsiz fiyat artışları ve stokçuluğun önüne geçmek için tedbirler almaya devam ediyor. Bu düzenleme kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen fiyatının üzerinde fiyatlandırılması kısıtlanmıştır. 1 Ocak 2024 tarihine kadar bu düzenleme devam edecek olup tüm bireysel ve ticari araç ilanları için geçerli olacaktır.


Geri Dön