17 / 05 / 2024

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

Kısa süre önce ikinci el motorlu kara taşıtları hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İkinci el araçların sıfır araçlardan daha fazla fiyata satışı sunulması Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılına kadar yasaklandı. Bu kararla araç piyasasında yeni dönem başladı. 



İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

6 ay-6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlaması da yönetmelik kapsamında uygulanacaktır

Yönetmelik kapsamında 6 ay süreyle,  "6 ay-6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlaması" da uygulamalar arasında yer alacaktır. Bu kısıtlama, yetki belgesiyle ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapanları engelleyecektir. Aynı zamanda bir takvim yılı içinde yetkisi olmadan 3 veta daha fazla ikinci el araç satışı yapan gerçek ve tüzel kişilerin satışlarını Noterlikler aracılığıyla engellemektedir.

Ticaret Bakanlığı, uyguladığı bu yeni düzenleme ile ikinci el motorlu kara taşıtı sektöründe oluşabilecek arz talep dengesizliği önlemeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda hakkaniyetsiz kazançların ve ticari uygulamaların önüne geçmeyi de hedeflemektedir. Tüm bu tedbirler kapsamında Bakanlık, denetim ve müeyyidelerini kararlıkla sürdüreceğinin üzerinde durmuştur. Bu, araç sektöründe atılan önemli bir adım olarak görülmektedir. 

Seat’tan araba almak isteyenlere temmuz şoku! İbiza modeline tamı tamına 130 bin TL zam geldi!

Dacia Duster'a okkalı Temmuz zammı geldi! En ucuz Yeni Duster bu ay kaç TL oldu? Yeni fiyatlar 1 milyon TL'yi aştı!

Uçan arabalar geliyor! İşte üretimine başlanacak olan ilk uçan araba...


Geri Dön