02 / 05 / 2024

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kullanabilecek şirketler ile ilgili flaş kararı, yarın başlıyor. Karara göre, daha önce “nakit pozisyonu aktif toplamı ya da 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’unu geçen” şirketlere uygulanan kredi sınırlaması ise yüzde 5 olarak güncellenmişti.

BDDK elinde belirli bir orandan fazla Döviz nakdi olan bağımsız denetime şirketler için hamle yaptı. Şirketlerin yeni TL kredi almasını zorlaştıran kararı yarın uygulanmaya başlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön