05 / 05 / 2024

tmo lisanslı depo stopaj

tmo lisanslı depo stopaj

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ya ürün satan çiftçilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Çiftçilerin ürünlerinin primlerini ve ücretlerini alabilmeleri için bilmeleri gerekn kritik ayrıntı açıklandı.

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO, hububat alımlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. Aynı zamanda, TMO, hububat alımları için 310’u kendi iş yeri, 230’u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere Türkiye genelinde 500’ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gerçekleştirdiklerini paylaştı.

TMO'nun kiralık depo kapasitesi ihtiyacı meclis gündeminde!

TMO'nun uzun süreli kiralama kapsamında belirlediği depo kapasitesi ihtiyacının gerçekleştirilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lisanslı depo destekleri bugün hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, lisanslı depo desteği kapsamında 16,4 milyon lira ödemenin bugün yapılacağını duyurdu.

Bekir Pakdemirli: 95 lisanslı depoya 16,4 milyon TL kira bedeli ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında, 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon TL'nin kira bedeli olarak ödeneceği açıklandı.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi'nin temeli atılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi’nin temeli atılıyor.

Reysaş GYO Kocaeli'de depo kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Kocaeli'de depo kiralama bildirisini yayınladı.

Kiler GYO Esenyurt'tan 4 adet depo aldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt Lojistik Merkezi'nden 4 adet depo satın aldı.

Emlak sektörü lisanslı depo yatırımına soyundu!

Hükümetin lisanslı depoculuğa getirdiği teşviklerle ilgi arttı. Artık emlak sektörü de ‘lisanslı depo’ yatırımı işinde boy gösterecek.

Ankara Yenimahalle'de 10 yıllığına kiralık depo ihalesi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi'ndeki gayrimenkul depo olarak kullanılmak üzere kiraya veriliyor..

Reysaş GYO 4 ildeki deposunu TMO'ya kiraladı!

Reysaş GYO Ordu, Samsun, Düzce ve Giresun'da yer alan depolarını TMO'ya toplam 250 bin TL'ye 3 aylığına kiraladı.

Reysaş GYO Samsun'daki deposunu TMO'ya 130 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Samsun İli Terme İlçesi Söğütlü Mahallesi'nde yer alan 2 bin 800 metrekarelik depolama alanını TMO'ya 3 aylığına kiraya verdi.

Reysaş GYO Ordu'daki deposunu TMO'ya 130 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Ordu İli Ünye İlçesi Yüceler Mahallesi'nde yer alan 7 bin metrekare depolama alanının TMO'ya 3 aylığına kiraya verdi.

Reysaş GYO Giresun'daki deposunu TMO'ya 130 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Giresun İli Tirebolu İlçesi İstiklal Mahallesi'nde yer alan bin 800 metrekare depolama alanı TMO'ya 3 aylığına kiraya verdi.

tmo lisanslı depo stopaj Haberi

tmo lisanslı depo stopaj

Hükümet 2022 sezonu için ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıkladı.

TMO, stok ihtiyacını çiftçilerin ürünleriyle karşılamak amacıyla farklı uygulamalara gitti.

Bunlardan ilki, prim sistemi.

TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için çiftçilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor.

Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerin hesaplarına yatırılmış olacak.

TMO, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki (ÇKS) üreticilere yönelik farklı bir uygulama daha yaptı.

İşte ayrıntılar...

ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticiler, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO'ya teslim edebilecek. Yani ÇKS'de 30 ton buğday veya arpa üretimi görülen üretici 60 tona kadar ürününün primini TMO'dan alabilecek. Dolayısıyla bu iki uygulama da üreticilerin...