29 / 04 / 2024

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO, hububat alımlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. Aynı zamanda, TMO, hububat alımları için 310’u kendi iş yeri, 230’u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere Türkiye genelinde 500’ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gerçekleştirdiklerini paylaştı.



Toprak Mahsülleri Ofisi’nden (TMO) yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’de hububat hasadı Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri ile Kıyı Ege'de yoğun bir biçimde sürmekte olup Marmara ve İç Anadolu Bölgesinde ise yerel olarak başlamıştır. Türkiye genelinde hububat hasadı yaklaşık yüzde 10 bandında olmak ile beraber yoğunlaşarak sürmektedir.

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO hububat alım fiyatları 6 Haziran 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekmeklik buğdayda 8 bin 250 TL/Ton, arpada ise 7 bin TL/Ton olarak paylaşılmıştır. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımızca hububat üretiminin teşvik edilmesi için bu sene Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpa üreticilerimize buğdayda bin TL/Ton ve arpada 500 TL/Ton ilave hububat üretim primi desteği sağlanacaktır. TMO, hububat alımları için 310'u kendi iş yeri, 230'u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere Türkiye genelindeki 500'ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gerçekleştirmektedir” denildi.

Peki, TMO, açıklamasının devamında başka nelere değindi? İşte detaylar...


Geri Dön