14 / 05 / 2024

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO, hububat alımlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. Aynı zamanda, TMO, hububat alımları için 310’u kendi iş yeri, 230’u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere Türkiye genelinde 500’ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gerçekleştirdiklerini paylaştı.



"Hasadın sürdüğü yerlerde tüm olanaklarımız seferber edilerek alım noktalarının sayısı artırılmakta, günlük randevu kapasiteleri ise azami seviyelere çıkarılmaktadır. TMO alım fiyatları, referans fiyatlardır. Bunun yanı sıra, üreticilerimizin piyasaya ürün satışlarında bu hususu dikkate almaları makul olacaktır" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"TMO'nun temel etkinlik kollarından biri olan alım politikası, üreticimizin memnuniyeti ve üretimin sürdürülebilirliği için önemli bir araç olmak ile beraber TMO'nun piyasa istikrarını kurma, üretici ve tüketici arasındaki dengeyi tesis etme yönüyle kullandığı bir diğer temel etkinliği de satış politikalarıdır.

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

Bilhassa önceki birkaç sezonda, meydana gelen pandemi, kuralık ve savaş gibi olağanüstü şartlar karşısında bu şartlara uygun satış politikaları geliştirilmiş, 'un regülasyonu' adı altında buğday satış politikası uygulanmıştır.

Olağanüstü şartların negatif etkilerinin önüne geçilmesi ve yeni sezon ürün arzındaki bolluk beklentisi sonucunda 2023 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle un regülasyon çalışmalarımız sona erdirilmiştir. Yeni sezonda üreticiden aldığımız ürünler, alım fiyatının üzerine her türlü maliyet (depolama + personel + finansman vb.) eklenmek kaydıyla ortaya çıkacak satış fiyatı üzerinden satılacaktır.”

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

A101’de Tat pilavlık pirinç 149,90 TL’ye, 12 parça fincan takımı 229,95 TL’ye, ızgara tavası 379,95 TL’ye düştü!


Geri Dön