30 / 04 / 2024

Çiftçilere TMO'dan son dakika arpa açıklaması! Arpa fiyatları belli oldu! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere TMO'dan son dakika arpa açıklaması! Arpa fiyatları belli oldu! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

TMO, yem regülasyonu kapsamında satışlarını başlattığı arpa fiyatını piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 daha düşük şekilde, ton başına 5 bin 250 TL şeklinde açıkladı. İşte o son dakika gelişmesi...



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yem regülasyonu kapsamında satışlarını başlattığı arpa fiyatını piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 daha düşük şekilde, ton başına 5 bin 250 Türk Lirası olarak duyurdu. 

Çiftçilere TMO dan son dakika arpa açıklaması! Arpa fiyatları belli oldu! 17 Ekim 2022 fiyat listesi... 

TMO'dan konu ile ilgili gelen açıklamaya "Toprak Mahsulleri Ofisi, kurulduğu 1938 yılından bugüne kadar gerek üretici gerek tüketici lehine görev alanındaki ürünlerde piyasa istikrarı sağlamakta ve ülkemiz gıda arzında bir sigorta görevi görmektedir" ifadelerini kullanarak başlandı.

Cnn Türk'te yer alan habere göre; bu kapsamda 2021/22 sezonunda un ve yem regülasyonu çalışmalarının başarıyla yürütüldüğü aktarılan açıklamada hububat piyasalarında istikrar sağlandığına, ekmek üreticileri ile besici ve yetiştiricilerinin maliyetlerinin azaltılmasına katkıda bulunulduğuna dikkat çekildi. 

Çiftçilere TMO dan son dakika arpa açıklaması! Arpa fiyatları belli oldu! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

"TMO arpa satışlarında besici ve yetiştiricilerimizin talepleri Üretici Örgütleri aracılığıyla 17-24 Ekim tarihleri arasında alınacaktır." denilen açıklamada, arpa alış fiyatının, piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde yirmi altında olmak üzere ton başına 5 bin 250 lira olarak belirlendiği ifade edildi. 

Açıklamada, "TMO olarak bir kez daha altını çizmek isteriz ki, içinde bulunduğumuz olağandışı piyasa koşullarında piyasa istikrarını sağlamak üzere Kuruluşumuzun her türlü yetkisi mevcuttur" denildi ve  stokların takviyesi ve piyasaya ürün arzının yeni hasada kadar kesintisiz süreceği, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla işbirliği içinde gereken tedbirlerin alınacağı vurgulandı.

Peki son dakika arpa fiyatları hangi borsada ne kadar? İşte borsa borsa arpa 17 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön